Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Ο Θίασος ταξιδεύει για...μια Πετρόσουπα» με τη θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout

Η Θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» παρουσιάζει στις 28 Σεπτεμβρίου στις 20.00, στο θέατρο «Σταθμός» την παράσταση «Ο Θίασος ταξιδεύει για μια Πετρόσουπα», σε σκηνοθεσία, θεατρική διασκευή και κείμενα του Παναγιώτη Δορλή.
 
Το ταξίδι της θεατρικής ομάδας αστέγων «Walkabout» ξεκίνησε έναν περίπου χρόνο πριν ανοίγοντας την πόρτα στα μέλη της σε έναν καινούργιο συναισθηματικό κόσμο. Η δραματοθεραπεία και η ζωντάνια της τέχνης του θεάτρου ώθησε από την πρώτη στιγμή τους άστεγους συνανθρώπους μας να βγουν από την απομόνωση στην οποία είχαν βυθιστεί. Με βήματα αργά μα σταθερά τα μέλη της θεατρικής ομάδας κατάφεραν να αναπτύξουν ανθεκτικότητα απέναντι στα προβλήματά τους και να καταλάβουν πως η αδυναμία μπορεί να κυοφορήσει νέες δυνάμεις, μέσα από τη δημιουργικότητα, το διάλογο και το ομαδικό πνεύμα.
 
Λίγα Λόγια για την Παράσταση:
 
-Τί να περιμένω στην ηλικία μου; Δεν περιμένω τίποτα.
 
Περιμένοντας την ευτυχία ένα είναι σίγουρο: θα σε πάρει ο ύπνος.
 
-Συμφωνώ. Γι΄αυτό μην περιμένεις. Ψάξτην!
 
Το λαϊκό παραμύθι (κείμενο Τζον Μουθ) εμπλουτισμένο με κείμενα του Παναγιώτη Δορλή διηγείται την ιστορία ενός θιάσου που ταξιδεύει και μας μιλά για την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
 
Ο Θίασος ταξιδεύει… δε σταματά…
 
Αντιμέτωποι κατά αρχάς με τους εαυτούς τους και έπειτα με τους ρόλους τους, προσπαθούν να διαφύγουν από τις δυσκολίες ακόμα και όταν έρχεται κατά πάνω τους η ματαιότητα. Θέλουν να συνεχίσουν. Θέλουν να προσφέρουν.
 
– Να βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε τους ανθρώπους να πιστέψουν στα όνειρά τους, όπως τον παλιό, καλό καιρό!
 
Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society, αποτελεί τη μοναδική θεατρική ομάδα στην Ελλάδα, που την απαρτίζουν συμπολίτες μας, που οι συγκυρίες τους οδήγησαν στην αστεγία και την κοινωνική περιθωριοποίηση. Οι ηθοποιοί στις 28 Σεπτεμβρίου στις 20.00 το απόγευμα, στο θέατρο «Σταθμός» θα υπερβούν για ακόμη μια φορά τον εαυτό τους μεταφέροντας παράλληλα στο κοινό ένα αυθεντικό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς.
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
Παράσταση: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου στις 20.00 Εισιτήρια: https://www.eventora.com/en/Events/o-8iasos-ta3ideyei-gia-mia-pet
 
Κόστος: Ένα πακέτο τρόφιμα για την ενίσχυση της Δομής Ανθρώπων Γεύματα της Equal Society
 
Διάρκεια: 60 λεπτά
 
Χώρος: Θέατρο Σταθμός
 
Διεύθυνση: Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο)
 
Τηλ.: 210 52 30 267

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία