Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η παράσταση «Χανς Κόλχαας» εγκαινιάζει το Θέατρο Art63

Με την εμβληματική παράσταση Χανς Κόλχαας του Τζέιμς Σόντερς ανοίγει «αυλαία» το ολοκαίνουργιο Θέατρο "Αrt 63" της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη. Πρόκειται για μια διασκευή της διασημότερης ίσως νουβέλας του Χάινριχ φον Κλάιστ.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ. και θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 8 μ.μ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Λίλλυ Μελεμέ, ενώ στον ομώνυμο ρόλο του Κόλχαας είναι ο Νίκος Νίκας. Η παράσταση «Χανς Κόλχαας», του Τζέιμς Σόντερς σε μετάφραση Γιώργου Θεοδοσιάδη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τη Νέα Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας το 1974.

Γραμμένη το 1800, η ιστορία διαδραματίζεται την εποχή που η επανάσταση των χωρικών στη Γερμανία είχε σβήσει, αφήνοντας απόηχο αναρχίας στα γερμανικά κρατίδια. Το έργο έχει χαρακτηριστεί μπρεχτικό. Υποδηλώνει ότι τα πρόσωπα και οι πράξεις τους είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τις εκάστοτε κοινωνικές δομές. Υπάρχει έντονο το στοιχείο της αδικίας, της εμμονής, του πόθου για δικαιοσύνη, της σημασίας προσήλωσης στις προσωπικές αξίες...

Ένας ανήλεος αγώνας για δικαίωση. Ένας ήρωας που επιθυμούσε ήρεμη ζωή. Μια αδικία που οδήγησε στα άκρα. Ένα εξαγριωμένο από την καταπίεση πλήθος. Μια επανάσταση που ανέτρεψε δεδομένα. Ένα έργο που μοιάζει αφόρητα πως γράφτηκε σήμερα...

Είναι η ιστορία του επαναστάτη Κόλχαας, ενός φιλήσυχου εμπόρου αλόγων που έπεσε θύμα αδικίας, εκδιώχθηκε από το δικαστικό σύστημα της εποχής και αποφάσισε μόνος του να διεκδικήσει με κάθε μέσο το δίκιο του. Είναι η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που μετατράπηκε σε ληστή και φονιά, ξεσηκώνοντας μια λυσσαλέα επανάσταση που συνεπήρε κάθε αδικημένο και κλόνισε το πολιτικό σύστημα. Μια ιστορία με καταιγιστικούς ρυθμούς και συνταρακτικό φινάλε.

Μην την χάσετε!

«Αrt 63», μια νέα θεατρική σκηνή στο κέντρο της πόλης

Στον αριθμό 63 της 3ης Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της πόλης, στο κτίριο που στεγάζεται η «Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης» ξεκινά το «ταξίδι» της η νέα θεατρική σκηνή «Αrt 63».

Αφετηρία δημιουργίας του θεάτρου «Αrt 63» είναι η σύνδεσή του με τη Δραματική Σχολή «Γιώργος Θεοδοσιάδης». Στην πρώτη παράσταση, που θα ανοίξει την αυλαία του θεάτρου τον Νοέμβριο, συμμετέχουν απόφοιτοι – επαγγελματίες ηθοποιοί της σχολής, μαζί με καθηγητές της σχολής που είναι χρόνια καταξιωμένοι στο χώρο της τέχνης.

Ο χώρος είναι άρτια διαμορφωμένος για να φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις, χορό, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ και έχει στόχο να γίνει χώρος έκφρασης καλλιτεχνών, νέων – και όχι μόνο- που επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό.

kalxaas texnes plus2

INFO
Θέατρο Art 63
3ης Σεπτεμβρίου 63

Πρεμιέρα: Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ.
Κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ.
Κάθε Κυριακή στις 8 μ.μ.

Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος, στο ταμείο) | 8 ευρώ (μειωμένο, προπώληση)

Ακολουθήστε μας στο facebook: Χώρος Τέχνης Art 63
Πληροφορίες – κρατήσεις στο: 21 0323 3537

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
Κίνηση: Κική Μπάκα
Μουσική / Μουσική Διδασκαλία: Μάρω Θεοδωράκη
Δραματουργική Επεξεργασία: Τόνια Τσαμούρη
Σκηνικά / Κοστούμια: Άννα Ζούλια, Σύλβια Χαρατσάρη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Τρίκκης

Ερμηνεία:
Νίκος Νίκας (Χανς Κόλχαας)
Σάλλη Αλ Ταπάς,
Παμπίνα Γεωργίου,
Ηλέκτρα Θεολόγη,
Γιώργος Καρακυριάκος,
Τόνια Μαράκη,
Χρήστος Ματσιαρόκος,
Γιώργος Ξούλος,
Δέσποινα Πέττα,
Παναγιώτης Ράιος,
James Rodi
& Νίκη Σκιαδαρέση

Φωτογραφίες: Αρείων Στεφανίδης

Επικοινωνία - προβολή στα ΜΜΕ: Μαρία Μυστακίδου

kalxaas texnes plus5