Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα θα συναντήσουμε τους «Άτρωτους» του Torben Betts

Ποια σχέση μπορεί να έχει η αφηρημένη τέχνη με το ποδόσφαιρο, ο παγκόσμιος καπιτάλισμός, με τη μπύρα, οι Άραβες με τα παιδιά ολόκληρου του κόσμου; Ο πόνος και το γέλιο είναι κοινό για τους ανθρώπους ή ποτέ δεν θα μπορέσουν να υπερβούν τις ταξικές διαφορές τους; Το έργο του Torben Betts, Οι Άτρωτοι , αγγλικός τίτλος Invincible, ξεκινάει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Αγγέλων Βήμα , από τις 7 Δεκεμβρίου 2018 και για 24 μόνο παραστάσεις, σε μετάφραση της Μαργαρίτας Δαλαμάγκα - Καλογήρού και σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου, με τους Μαριλιτά Λαμπροπούλου, Μιχάλη Μαρκάτη, Ειρήνη Μπαλτά και Γιάννη Μπουραζάνα.

atrwtoi texnesplus3

Γράφοντας τους «Άτρωτους», ο Betts διερευνά με χιούμορ και συναίσθημα, τη σύγκρουση των διαφορετικών τάξεων και της κουλτούρας τους . Ο πολιτικός και εναλλακτικός καλλιτέχνης Emily, και ο Oliver, πρώην δημόσιος υπάλληλος από μεγαλοαστική οικογένεια, αποφασίζουν να μετακομίσουν από το Λονδίνο σε μια μικρή πόλη της βόρειας Αγγλίας. Ο Όλυβερ, εργάζεται τώρα ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ η Εμίλυ, η οποία δεν πιστεύει στο γάμο, στην ιδιοκτησία ή σε οτιδήποτε συμβατικό, ονειρεύεται να δημιουργήσει μια καλλιτεχνική κοπεπεραβία.

atrwtoi texnesplus4

Φτάνοντας στο νέο τους προορισμό, στη λαϊκή γειτονιά της επαρχιακής πόλης, που διαλέχτηκε για «να ζήσουν ανάμεσα σε πραγματικούς ανθρώπους», όπως λέει η Εμίλυ, προσκαλούν ένα βράδυ στο σπίτι τους, τους καινούργιους γείτονές τους: το Ντον, ένα γραμματέο της οδοντιατρικής και τον Άλαν, ένας ταχυδρόμος που αγαπάει το ποδόσφαιρο, το στρατό και το μπύρα. Σύντομα, οι κωμικές καταστάσεις διαδέχονται τις αναπάντεχες ανατροπές και η ευγένεια δίνει τη θέση της στη ειρωνεία, το θυμό και τις τρύπες, ενώ οι έρωτες καλούνται να υπερασπιστούν την οικογένεια, την πίστη και την αγάπη τους, να αποκαλύψουν τις δικές τους και τις να τα καταλάβουν και να συγκριθούν με τις ουσιαστικές αλήθειες της ζωής τους.

atrwtoi texnesplus5


«Οι Άτρωτοι»
Συγγραφέας: Torben Betts
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα -
Καλογήρου Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μιχάλης Μαρκάτης, Ειρήνη Μπαλτά και Γιάννης Μπουραζάνας
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μουντρίχας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιουλία Σταμούλη

atrwtoi texnesplius6

Χώρος: Θέατρο Αγγέλων Βήμα
Πρεμιέρα: 7 Δεκεμβρίου 2018
Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21.00 και Σάββατο στις 18.30
Διάρκεια: 120 '

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 14 €
Φοιτητικό, ανέργων: 10 €
Αθελείες ηθοποιών: 5 €
Αγγέλων Βήμα
Σατοβιάνδου 36, Ομόνοια
Τηλ. 210 524 2211

atrwtoi texnesplus7

Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του

ANIXNOS

anixnos250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Η ομάδα ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεατρικό έργο της Καναδής συγγραφέως Carole Fréchette "Η Βιολέτ στη γη".

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00 (Μέχρι 11/6) στο studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0645 3330

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

Kalomoira2.jpg

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία