Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χουβαρδάς και Μαρμάρινος μαζί για τον Μολιέρο

Ο Μισάνθρωπος, ένα από τα καλύτερα έργα του Μολιέρου, γεννά χαρακτήρες που δομούνται αριστοτεχνικά σε μια δηκτική κωμωδία που αποκαλύπτει την υποκρισία 
κάθε κοινωνίας και κάθε εποχής. Μια παράσταση στην οποία τα πάντα μπορούν να συμβούν με την υπογραφή του σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά, πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. 
Η έξοχη μετάφραση, εκ νέου επεξεργασμένη από τη Χρύσα Προκοπάκη, καθιστά τις λέξεις φονικά όπλα στα στόματα ευγενών υπάρξεων. Στον πρωταγωνιστκό ρόλο ο Μιχαήλ Μαρμαρινός. Οι πρόβες έχουν ξεκινήσει και σε ένα διάλειμμα είδαμε τις πρώτες φωτογραφίες. 
 
misantrhopos 3 texnes plus 2
 
 
Ο Αλσέστ, μέλος της «καλής κοινωνίας», είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με τη Σελιμέν. Μισεί, όμως, όλους τους άλλους, καθώς όσοι τον περιστοιχίζουν επιδίδονται ανελέητα στην κολακεία, στον κοινωνικό σχολιασμό και στις ίντριγκες, στην υποκρισία και στο ψεύδος. 
Όταν ο Αλσέστ δει με τα μάτια του πως, η αγαπημένη του, διάγει ακριβώς αυτή τη ζωή που ο ίδιος απεχθάνεται και πως απορρίπτει τον δρόμο της αληθινής αγάπης, επιλέγει την αναχώρηση και τη μοναξιά.
 
Ένας αθεράπευτα ειλικρινής ήρωας που απεχθάνεται την υποκρισία κερδίζει τη συμπάθεια και τον θαυμασμό μας. Χάρη στη μαεστρία του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου αναδεικνύεται σε σύμβολο που εκφράζει και δικές μας αγωνίες. Ο Αλσέστ μοιάζει να φέρει βιώματα του συγγραφέα για μια από σκηνής διαμαρτυρία. Εκεί συναντά τη δική μας φωνή. 
 
misantrhopos 3 texnes plus 1
 
 
Τη διανομή των ρόλων καλύπτουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Βογιατζής, Χρήστος Λούλης, Λαέρτης Μαλκότσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Έμιλυ Κολιανδρή, Άλκηστις ΠΟυλοπούλου, Έλενα Τοπαλίδου, Δημήτρης Παπανικολάου. 
 
misantrhopos 4 texnes plus
 
Η παράσταση αναμένεται να ανέβει στις 10 Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.