Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως» του Γεωργίου Βιζυηνού - Παράταση Παραστάσεων

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον του Κοινού και τις θερμές κριτικές των Κριτικών Θεάτρου, το έργο του Γεωργίου Βιζυηνού «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως» που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του νέου θεσμού «Θέατρο στη Βιβλιοθήκη» παρατείνει τις παραστάσεις του μέχρι το τέλος Ιανουαρίου (έξι επιπλέον παραστάσεις 14-15, 21-22 και 28-29 Ιανουαρίου).
 
Με όχημα το φημισμένο πλοίο “Rio Grande” o θεατής θα συμπλεύσει με το θέατρο, την ποίηση και τη μουσική, σε ένα ανατρεπτικό ταξίδι, παρακολουθώντας τους τρεις ηθοποιούς και τον μουσικό επί σκηνής να ενσαρκώνουν ιδανικά τους λογοτεχνικούς ήρωες του μεγάλου δημιουργού.
 
Ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωνσταντίνου και η ομάδα «Ξανθίας» μεταφέρουν άλλο ένα λογοτεχνικό έργο με επιτυχία στη σκηνή. Μετά τους συγγραφείς Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Αργύρη Εφταλιώτη και Μιχαήλ Μητσάκη, σειρά έχει ο Γεώργιος Βιζυηνός. Τρεις ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής δραματοποιούν το υπέροχο διήγημα «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως».
 
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εγκαινιάζουν με αυτό το έργο έναν νέο θεσμό, το Θέατρο στη Βιβλιοθήκη, εντάσσοντας στο πρόγραμμά της, για φέτος κάθε Δευτέρα και Τρίτη, θεατρικές παραστάσεις για ενήλικο κοινό, που έχουν ως αφετηρία τη λογοτεχνία και τη μουσική.
 
Το κείμενο του Γ. Βιζυηνού, χάρη στην πρωτότυπη φόρμα δραματοποίησης της λογοτεχνίας που έχουν επινοήσει ο σκηνοθέτης και η ομάδα, διατηρείται αυτούσιο στην παράσταση φωτίζοντας θεατρικά το χιούμορ και την ουσία του.
 
Το “Rio Grande”, ένα από τα μεγαλύτερα πλοία της εποχής, ταξιδεύει από τον Πειραιά έως τη Νάπολη της Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Ποιητής και αφηγητής της ιστορίας, συναντά μια παιδική του φίλη και τον βαθύπλουτο πατέρα της. Οι νέοι ερωτεύονται αλλά ο πατέρας έχει άλλα σχέδια για την κόρη του. Οι δύο ερωτευμένοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλες τις αποστάσεις που τους χωρίζουν, την ηλικιακή, τη γεωγραφική, αλλά όχι την κοινωνική, όπως την ορίζει το χρήμα. Η ιστορία εκτυλίσσεται σαν αεράκι πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου.
 
 
 
Συγγραφέας Γεώργιος Βιζυηνός
 
Σκηνοθεσία Κώστας Παπακωνσταντίνου
 
Μουσική Νίκος Κολλάρος
 
Κινησιολογία Μαργαρίτα Τρίκκα
 
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία Μαρία Καραθάνου
 
Φωτισμοί Γιώργος Αγιαννίτης
 
Φωτογραφίες Νίκος Βαρδακαστάνης
 
Τηλεοπτικό σποτ Θωμάς Γκίνης
 
Σχεδιασμός αφίσας Polka Dot Design
 
Παραγωγή «Ξανθίας» Α.Μ.Κ.Ε.
 
 
 
Παίζουν Ελισσαίος Βλάχος, Χαρά Δημητριάδη, Αγγελική Μαρίνου, Κώστας Παπακωνσταντίνου
 
Μουσικός επί σκηνής Νίκος Κολλάρος
 
 
 
Αίθουσα Διδασκαλίας, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 
 
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 8 ευρώ(φοιτητικό, ομαδικό), 5 ευρώ (άνεργοι, σπουδαστές δραματικών σχολών, ΑμεΑ)
 
Ισχύει ατέλεια Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (οι θέσεις θα προσφέρονται, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, από το ταμείο της Μουσικής Βιβλιοθήκης)
 
 
 
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
 
Παράταση παραστάσεων έως 29 Ιανουαρίου
 
 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ticketservices, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δε-Πα, 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00
 
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, Δε-Πα & Κυ, 10:00 – 16:00
Ηλεκτρονικές αγορές: https://www.ticketservices.gr/event/metaksi-peiraios-kai-neapoleos/?lang=el
 
Τηλεφωνικές αγορές 210 72 34 567
Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης από τις 20:00 στο 210 72 82 554
 
 
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 11521, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.