Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων «Κάρολος Κουν»!

23 χρόνια συμπληρώνονται από τη θέσπιση των Βραβείων «Κάρολος Κουν» και των βραβείων κριτικών Μουσικής Θεάτρου και Χορού, που συνδιοργανώνονται από το Δήμο Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, με στόχο την ανάδειξη και στήριξη της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και την προβολή της διεθνώς.

Τα βράβεια


Τα βραβεία Κουν απονεμήθηκαν στο Δήμο Αβδελιώδη, τη Δέσποινα Σεραφείδου και στον Τσιμάρα Τζανάτο για τη σκηνοθεσία, την ερμηνεία και τη δραματουργία ελληνικού έργου αντίστοιχα.
Ο αρχιμουσικός Γιώγρος Πέτρου και ο καθηγητής και συνθέτης Χρήστος Σαμαράς παρέλαβαν εξ ημισίας το

 

Μεγάλο Βραβείο Μουσικής, ενώ ο Κωνσταντίνος Δεστούνηςβραβεύτηκε ως πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης για την ερμηνεία του στο «Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων» του Σνίτκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το μεγάλο βραβείο Θεάτρου απονεμήθηκε στην Κατερίνα Χέλμη για τη συνολική της προσφορά στο νεοελληνικό θέατρο, ενώ η Καριοφυλλιά Καραμπέτη παρέλαβε το βραβείο Αρχαίου Δράματος για το ρόλο της Άτοσσας στους Πέρσες του Αισχύλου που ανέβηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
Ο Αντώνης Φωνιαδάκης τιμήθηκε με το βραβείο Χορού για την χοροθεατρική παράσταση Γαλαξίας, μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου που ενέβηκε στο Θέατρο Ρεξ.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο κριτικός χορού και παλαιός παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος Ανδρέας Ρικάκης.