Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Συγκέντρωση παιδικών βιβλίων στο Θέατρο Πόρτα

Το ΠΟΡΤΑ στηρίζει την παιδική φιλαναγνωσία και απ’ το Σάββατο 13 έως την Κυριακή 21 Απριλίου φιλοξενεί το Library4all, συγκεντρώνοντας στο φουαγέ του θεάτρου βιβλία για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, με σκοπό την υποστήριξη κι ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών. 
 
Γεμίζουμε το ΠΟΡΤΑ με θηρία, μάγισσες, σπαθιά, τέρατα, πειρατές, δράκους και κάθε λογής παραμυθένια πλάσματα και στηρίζουμε όλοι το έργο του Library4all.
 
Το Library4all είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013. Λαμβάνοντας ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, τα βοηθά να δημιουργήσουν μια βιβλιοθήκη ή να εμπλουτίσουν την υπάρχουσα συλλογή τους με βιβλία καινούρια ή σε άριστη κατάσταση, που προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, εταιριών, εκδοτών, συγγραφέων και μη κερδοσκοπικών φορέων. Από το 2013 μέχρι σήμερα, το Library4all έχει προσφέρει περισσότερα από 72.000 βιβλία σε 1.680 βιβλιοθήκες σχολείων στην Αττική και την περιφέρεια. Βιβλία τους έχουν ταξιδέψει σε ελληνικά σχολεία στην Ίμβρο, το Κατάρ, την Τιφλίδα, το Cambridge και τη Νέα Υόρκη, ενώ έχουν δοθεί περισσότερα από 100.000  σε φορείς σε όλη την Ελλάδα. Μετά το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης, το Library4all στέλνει συστηματικά βιβλία- κυρίως στην αγγλική και την αραβική γλώσσα- σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε σχολεία με προσφυγόπουλα. 
 
Οδηγίες για τα Βιβλία
 
Τι βιβλία χρειάζονται
Καινούρια ή σχεδόν καινούρια για ηλικίες 5 έως 12 χρόνων
 
Όχι Εγκυκλοπαίδειες, Σημειωμένα, Σχολικά, Με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, Για χρωμάτισμα, Δραστηριοτήτων για μεγάλους
 
Τα βιβλία συλλέγονται τις ώρες λειτουργίας του ταμείου του θεάτρου:
Τετάρτη-Παρασκευή 10.00-13.00 & 18.00-21.00
Σάββατο-Κυριακή: 11.00-20.00 
 
 
“Μια ΠΟΡΤΑ ορθάνοιχτη”!
Για να την κρατήσεις ανοιχτή: 
http://www.porta-theatre.gr/index.php/el/stirikse-mas
Μεσογείων 59
115 26, Αθήνα
τηλ.: 210 77 11 333
www.porta-theatre.gr
 
Ώρες λειτουργίας ταμείου: 
Τετάρτη-Παρασκευή 10.00-13.00 & 18.00-21.00
Σάββατο-Κυριακή: 11.00-20.00

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία