Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέατρο Με, Από και Για Έφηβους στο Μικρό Εθνικό- Με ελεύθερη είσοδο

 

Έφηβοι που συμμετέχουν στα θεατρικά εργαστήρια του Μικρού Εθνικού, από 8 έως 19 Μαϊου, γράφουν τα δικά τους έργα, εξερευνούν τα εκφραστικά τους μέσα, μάς παίρνουν μαζί στο ταξίδι της αστείρευτης φαντασίας τους, και ανεβαίνουν στη σκηνή με 8 διαφορετικές παραστάσεις.

Επαγγελματίες του θεάτρου, τούς καθοδηγούν με τη δέσμευση πως το θέατρο για εφήβους οφείλει να είναι ένα γόνιμο πεδίο καλλιτεχνικής δράσης. Ένα θέατρο που ασχολείται με το πώς ζουν σήμερα οι έφηβοι και πώς διαμορφώνονται οι συμπεριφορές και οι σχέσεις τους.

Οι παραστάσεις στο φετινό Φεστιβάλ είναι ένα ταξίδι επινόησης. Η ομάδα άλλοτε διερευνά το εντύπωμα που αφήνει ένα υπάρχον θεατρικό έργο και το οποίο γεννά το υλικό για το νέο κείμενο, και άλλοτε ξεκινά από μια ιδέα, την οποία διερευνά και εξελίσσει συλλογικά. Το θέατρο της επινόησης τοποθετεί του εφήβους στο κέντρο της δημιουργικής διαδικασίας, και αναδεικνύει την δύναμη που έχει ο καθένας μας μέσα του να επινοεί εξαρχής τον εαυτό του.

Αναλυτικότερα:

  • Στο ασανσέρ: από το θεατρικό εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Βουβό και Σωματικό Θέατρο»-Σκηνοθεσία:Θανάσης Μεγαλόπουλος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη 8/5, στις 20:00

Παρασκευή 10/5, στις 21:00

Ηπαράστασηεπιχειρεί να αποδώσειμια απλή ιστορία φτιαγμένη με τις αφηγηματικές τεχνικές του βωβού κινηματογράφου, αλλά και με την εκκωφαντική́ γενναιοδωρία των παιδιών.

  • Πέφτουμε: από το θεατρικό εργαστήριο του Μικρού Εθνικού στο 2ο ΓΕΛ Αθηνών- «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», σε συνεργασία με τα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων*-Σκηνοθεσία: Π. Εξαρχέας, Α. Μάνου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη 8/5, στις 21:00

Παρασκευή 10/5, στις 20:00

Από τη γέννηση στον έρωτα στο φιλί στον έρωτα στο φιλί στην ανάμνηση στο φως στο σκοτάδι/Πέφτουμε

*Η δράση “Το Μικρό Εθνικό πάει σχολείο” εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων το οποίο υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον συντονισμό του Athens Partnership και υποστηρικτή δράσεων το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

  • Δον Ζουάν. Ο έφηβος: από το θεατρικό εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Τεχνικές Συνόλου»- Σκηνοθεσία: Κ Σκουρλή

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Πέμπτη 9/5, στις 20:00

Σάββατο 18/5, στις 20:00

Κυριακή 19/5, στις 21:00

Πόσο χώρο θα έβρισκε για να «δράσει» ένας Δον Ζουάν-έφηβος σήμερα; Μια παράσταση για την ανάγκη του να ξεχωρίζεις ως μοναδικός τρόπος να υπάρξεις στον κόσμο του σήμερα.

  • Ελέφαντες: από το θεατρικό εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Νέες Φωνές»- Σκηνοθεσία: Α. Μάνου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Πέμπτη 9/5, στις 21:00

Κυριακή 12/5, στις 20:00

Αφιερωμένο στην εφηβική στιγμή της ανακάλυψης ενός κόσμου που ζει και εξελίσσεται ανεπαίσθητα μες το μυαλό, και που απ’ όλους τους κόσμους που ζούμε, είναι ο πιο ζωντανός.

  • Είμαι ζώο! Σοκαρίστηκες; από το θεατρικό εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Σωματικό θέατρο»-Σκηνοθεσία: Μ Μάρρα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Σάββατο 11/5, στις 20:00

Κυριακή 12/5, στις  21:00

Μια παράσταση που εξερευνά εμάς, εσάς, τα ζωώδικα, τα θεϊκά, τα ανθρώπινα στοιχεία της ύπαρξης μας. Στο βάθος, στο τέλος, η επικοινωνία και η επαφή μοιάζουν πιο ζωτικές ανάγκες κι από την ίδια την επιβίωση.

  • Ούτε η βροχή δεν έχει τόσο απαλά χεράκια: από το θεατρικό εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Από τη σελίδα στη σκηνή»-Σκηνοθεσία: Μ. Γιαννίκου, Γ Μανιάτης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Σάββατο 11/5, στις 21:00

Τετάρτη 15/5, στις 20:00

Η πρόβα μιας ανάμνησης, ένας πειραματισμός πάνω στον Γυάλινο Κόσμο του Τένεσι Γουίλιαμς. Τα επί σκηνής πρόσωπα, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν το έργο μέσα από τους εαυτούς τους, τελικά γνωρίζουν τους εαυτούς τους μέσα από το έργο και μοιράζονται τη δική τους προσωπική αλήθεια.

  • Το Σπίτι μας: από το «Μουσικοθεατρικό εργαστήριο» του Μικρού Εθνικού –Μουσική-Σκηνοθεσία: Ε. Χούντα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη 15/5, στις 21:00

Παρασκευή 17/5, στις 20:00

Κυριακή 19/5, στις 20:00

Η παράσταση εξερευνεί, χρησιμοποιώντας τη φόρμα του μιούζικαλ, τη σημασία της ομάδας, και την δύναμή της να βρίσκει «το σπίτι» εκείνο που όλοι ονειρευόμαστε και είμαστε ο ένας για τον άλλο.

  • Γυναίκα. Σε 6 εικόνες και 1088 λέξεις από το θεατρικό εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Θέατρο στα Ελληνικά»- Σκηνοθεσία: Σ. Βγενοπούλου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Πέμπτη 16/5, στις 21:00  

Παρασκευή 17/5, στις 21:00

Σάββατο 18/5, στις 21:00

        

Εικοσι δύο κοριτσάκια περιπλανιούνται στο δάσος της εφηβείας -αυτό από το οποίο όποιος βγήκε αλώβητος δεν ξέρει τι έχασε. Αναπόφευκτα θα τα βρει ο έρωτας, ο χαμός, ο τρόμος. Ύπουλα θα τα καταπιεί η ενηλικίωση, αθόρυβα θα τα σαρώσει ο χρόνος. Και θα γίνουν γυναίκες. Και τότε τρέμε λύκε και τρέμε τρόμε και τρέμε κόσμε.  

Τη δεύτερη εβδομάδα του Φεστιβάλ θα διογρανωθούν δυο 2 εκπαιδευτικές δράσεις/ masterclasses. Η πρώτη από την Έλενα Μαρσιδου, η οποία θα καθοδηγήσει μια ομάδα εφήβων για τρεις ώρες στις αρχές του θεάτρου της επινόησης και η δεύτερη από τη Δήμητρα Νικολοπούλου, η οποία θα διερευνήσει μαζί τους την έννοια της performance.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μικρού Εθνικού: https://www.n-t.gr/el/youngstage