Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έχασε τη μάχη ο Κώστας Ευριπιώτης

Ο Κώστας Ευριπιώτης έφυγε από τη ζωή, σήμερα το απόγευμα, έπειτα από δίμηνη νοσηλεία στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο, όπου έδινε μάχη με τον καρκίνο. Ακριβώς πριν από ένα χρόνο ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει πως είχε κάνει μια σοβαρή επέμβαση στο κεφάλι, καθώς είχε μια φλεγμονή. Είχε παντρευτεί και χωρίσει με την Βάλια Κωστοπούλου με την οποία απέκτησαν δυο αγόρια τον Ίωνα και τον Αδαμάντιο.

Στις αρχές Μαρτίου, ο Κώστας Ευριπιώτης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει λοίμωξη του αναπνευστικού και οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη νοσηλεία του. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Στο πλευρό του βρισκόταν συνεχώς η αγαπημένη του Λίλιαν Μπότση, τα παιδιά και οι φίλοι του. Οι γιατροί και οι δικοί του άνθρωποι ήλπιζαν σε ένα θαύμα.

Ανήμερα των γενεθλίων του τα παιδιά του εμφανίστηκαν με μια τούρτα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και νοσηλευόταν τότε και ανάρτησαν μια φωτογραφία στο προφίλ τους στο Facebook. Αυτή είναι και η τελευταία φωτογραφία του αγαπητού ηθοποιού. 

evripiotis

Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε στην Ηλιούπολη στις 5 Μαρτίου του 1961 και ήταν το τέταρτο παιδί μιας φτωχής οικογένειας εργατών. Στο πατρικό του, μια μονοκατοικία με αυλή, ζούσε όλη του τη ζωή. Σε ηλικία 17 ετών χάνει τον αδερφό του γεγονός που τον είχε στιγματίσει έντονα. Τα παρθενικά του βήματα στη σκηνή τα έκανε με τον Νάσο Κεδράκα, ο οποίος είχε θεατρικό εργαστήρι στην Ηλιούπολη και ήταν ο άνθρωπος που τον παρότρυνε να γραφτεί στη σχολή Θεοδοσιάδη. Από το 1981 ήταν επαγγελματίας ηθοποιός και στα πρώτα του βήματα έπαιξε σε μια επιθεώρηση δίπλα στον Χρόνη Εξαρχάκο από τον οποίο μαγεύτηκε. Στο σίριαλ "Ο Ανδροκλής και τα λιονταράκια του" γνωρίζεται με τον Κώστα Βουτσά τον οποίο θεωρούσε δάσκαλο όπως και τον Θύμιο Καρακατσάνη με τον οποίο συνεργάστηκε στο θέατρο πολλά χρόνια.  

Στον κινηματογράφο, μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στις μεγάλες επιτυχίες "Ρόδα τσάντα και κοπάνα", 'Ελα να γυμνωθούμε ντάρλιγκ", "Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο", και πρόσφατα στα ριμέικ των ταινιών "Ο κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός", "Οι γαμπροί της Ευτυχίας". Στην τηλεόραση μεγάλη επιτυχία γνώρισε στο σίριαλ "Της Ελλάδος τα παιδιά". Στο θέατρο μεγάλη επιτυχία είχε η παράσταση "Άντρες έτοιμοι για όλα" που γνώρισε μεγάλη επιτυχία για τρεις σεζόν και τελευταία του εμφάνιση ήταν στην παράσταση "Ο Άη Βασίλης είναι σκέτη λέρα" στο θέατρο Βέμπο τη σεζόν 2016 -  2017.