Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Το ΙΜΚ μας συστήνει νέους συγγραφείς

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας, ολοκλήρωσε και φέτος το πεντάμηνο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ).

Μετά από δύο χρόνια με sold out παραστάσεις των έργων που διακρίθηκαν, το ΕΝΘΕΣΥ ανεβαίνει φέτος στο Θέατρο και παρουσιάζει τα τρία νέα μονόπρακτα που ξεχώρισαν στο φετινό Εργαστήριο.

«Messenger» της Αλίκης Κύρκου:

Ζούμε σε μια εποχή όπου η έννοια της επικοινωνίας έχει λάβει μια διαφορετική διάσταση. Τα Social Media κατέχουν πλέον πρωταρχικό ρόλο στη ζωή μας. Δύο φίλες ανταλλάσσουν αλλεπάλληλα μηνύματα μέσω της πλατφόρμας του Messenger. Κάθε στιγμή της ζωής τους αποτυπώνεται σε μια οθόνη. Κάθε χαρά, λύπη και αγωνία τους “πληκτρολογείται” και “αποστέλλεται”. Τι θα γίνει όμως όταν η σύνδεση διακοπεί; Σταδιακά και ασυνείδητα, η αποξένωση αλλά και ο φόβος για την ανθρώπινη παρουσία κυριαρχούν.

Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή

messenger texnesplus

«MEATBALL» του Δημήτρη Φούτσια:

Ένα φιλικό δείπνο μεταξύ συναδέλφων και των συζύγων τους, θα λάβει απρόσμενη τροπή, όταν στο πάτωμα του καθιστικού βρεθεί ένα κεφτεδάκι. Το γεγονός αυτό θα επιφέρει συγκρούσεις και εντάσεις μεταξύ των ζευγαριών, μιας και ο νόμος έχει αλλάξει όσο αφορά τα δικαιώματα των ζώων. Κάποιοι όμως, εκεί έξω, δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

«Έν τόπῳ χαλαρῷ…» της Ναυσικάς Βασιλείου:

Ο ΜΙΛΤΟΣ φτάνει στο «ενδιάμεσο» όπου βρίσκει τον παλιό του φίλο ΑΡΗ. Αφού λύνουν όσα δεν πρόλαβαν εν ζωή, μαθαίνει ότι πέθανε και η ξαδέλφη του ΘΕΚΛΑ, καρκινοπαθής. ο DEMIS υποδέχεται την ΘΕΚΛΑ. Συζητάνε τις ζωές τους και την προετοιμάζει για το μαγικό «μετά». Έτσι μαθαίνει ότι ο ΜΙΛΤΟΣ είναι ήδη εκεί. Σ’ένα τελευταίο κρασί, ο ΜΙΛΤΟΣ με την ΘΕΚΛΑ μιλάνε για την ζωή, τον θάνατο και την σχέση τους μες τα χρόνια. Είναι πλέον μεστοί για το συναρπαστικό πέρασμα, προετοιμάζονται για την γλυκιά και άγνωστη συνέχεια.

Σκηνοθεσία: Παντελής Φλατσούσης

entopoxalaro texnesplus 1

Σκοπός του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, που διευθύνει ο συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης, με την αμέριστη πάντα υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, είναι να ανακαλύπτει νέες, ελπιδοφόρες θεατρικές φωνές.

Μαζί τους σ’ αυτή την προσπάθεια τρεις σημαντικοί σκηνοθέτες της νέας γενιάς η Κίρκη Κάραλη, ο Γιώργος Λύρας και ο Παντελής Φλατσούσης , δίνουν την ευκαιρία τα μονόπρακτα να γίνουν εικόνα, να ζωντανέψουν χαρακτήρες, σκηνικά, να γίνει παράσταση και συστήνουν τους νέους συγγραφείς στην θεατρική κοινότητα.

Τις παραστάσεις των έργων συνοδεύει για τρίτη χρονιά η έκδοση των θεατρικών κειμένων σε δύο τόμους, ελληνικά και αγγλικά, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.

Ταυτότητες Παραστάσεων:

Εν τόπω χαλαρώ

Συγγραφέας: Ναυσικά Βασιλείου

Σκηνοθεσία: Παντελής Φλατσούσης

Meatball:

Συγγραφέας: Δημήτρης Φούτσιας

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

Βοηθός σκηνοθέτη : Λιάννα Ανδρικοπούλου

Παίζουν: Άρτεμις Γρύμπλα, Βασιλική Κίσσα, Πάνος Μαλικούρτης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης.

Messenger:

Συγγραφέας: Αλίκη Κύρκου

Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή

Παίζουν: Βίκυ Διαμαντοπούλου, Θάλεια Τζίμκα

Ε.Ν.ΘΕ.ΣΥ 2019

Τρία μονόπρακτα. Το ένα μετά το άλλο. Μια παράσταση

Τετάρτη 10 & Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

στις 20.30

στο Θέατρο

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ. – Παρ. 11:00 – 14:00

Για την έκδοση:

ekdoseissen

«Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος»

Διαχειριστής: Αλέξανδρος Κακαβάς

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νίκος Σκαρμούτσος

Επιμέλεια/ Διόρθωση κειμένων:

Πληροφορίες:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Michael Cacoyannis Foundation

Twitter: @MCF_MCacoyannis

Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF

Youtube: MCacoyannisF

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία