Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η θεατρική ομάδα Κωφών δίνει ραντεβού με τον Γκοντό, στο Γαλλικό Ινστιτούτο

H Θεατρική Ομάδα Κωφών «ΤΡΕΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ» παρουσιάζει το έργο του Samuel Beckett «Περιμένοντας τον Γκοντό» την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο Αuditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Πρόκειται για την ένατη παραγωγή της ομάδας, που από την ίδρυσή της το 2009 έχει καταφέρει να αναδείξει νέους κώδικες στην υποκριτική έκφραση και τη θεατρική φόρμα, αξιοποιώντας με ανανεωτική ματιά την νοηματική γλώσσα, παράλληλα με την φωνητική ερμηνεία, τις αρχές του αυτοσχεδιασμού και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου.
Στην παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» συμμετέχουν κωφοί ηθοποιοί που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη Νοηματική Γλώσσα, με ταυτόχρονη ερμηνεία ομιλούντων ηθοποιών για να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο αβέβαιο και αμφίρροπο. Οι ήρωες προσπαθούν να εκλογικεύσουν την πραγματικότητα, στην οποία οι κωμικές καταστάσεις συνυπάρχουν με το τραγικό νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Στην σκηνική δράση χρησιμοποιούνται διαφορετικές μορφές τέχνης,  όπως το σωματικό θέατρο, το Body Music και το Visual Vernacular, το οποίο περιέχει στοιχεία ποίησης, παντομίμας και νοηματικής γλώσσας. 
 
Τα δυαδικά ζευγάρια των χαρακτήρων του Μπέκετ συνδιαλέγονται επί σκηνής, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές προεκτάσεις των ανθρωπίνων σχέσεων που έχουν ως μοτίβα την εξουσία και την καταπίεση. Οι εκδοχές των ζευγαριών εναλλάσσονται και παρουσιάζουν διαφορετικά μοτίβα όπως, ακούοντας-κωφός, κωφός-κωφός και ακούοντας-ακούοντας, εικονοποιώντας μέσω αυτών των εναλλαγών μια νέα κοινωνική διάσταση του έργου. 
 
H Θεατρική Ομάδα Κωφών δημιουργήθηκε το 2009 και αποτελείται από κωφά -βαρήκοα άτομα. Μέσα από μια επταετή συστηματική ενασχόληση με την θεατρική δράση, η Ομάδα  είχε την τιμή να συνεργαστεί με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς. Ενδεικτικά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Αρχαία Ολυμπία, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε), τον Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, την Ένωση Κωφών Ελλάδος κ.α. Για την  θεατρική περίοδο 2017-18 επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.
 
 
*Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος
  
 
Trailer παράστασης:  https://youtu.be/VMyYwNJmT_g
 
 
Συγγραφέας: Σάμουελ Μπέκετ
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Παπαθανασοπούλου
Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη
Κοστούμια-Σκηνικό: Γεωργία Μπούρδα
Απόδοση κειμένων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα : Μυρτώ Γκανούρη, Όλγα Δαλέκου
Κίνηση: Όλγα Γερογιαννάκη
Body Music: Νatasha Martin
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου 
Eικαστική Σύνθεση Αφίσας: Σοφία Ζάγκα
Γραφιστικά : Μαρία Στεφανή
Φωτογραφίες-Βίντεο: Κάσσυ Χρυσάκη 
 
 
Ερμηνεύουν (κατά αλφαβητική σειρά): 
Όλγα Δαλέκου, Έλλη Μερκούρη, Μαρία Ρίκκου, Τσαμπίκα Φεσάκη
Συμμετέχει η διερμηνέας Μυρτώ Γκανούρη
 
 
Αuditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 
Ώρα έναρξης: 19:00
Προβλεπόμενη διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά
 
Τιμές Εισιτηρίων: 
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο, Ειδική Τιμή ΑΜΕΑ: 10 ευρώ
Ατέλειες, Άνεργοι: 5 ευρώ
 
 
Ακολουθήστε την Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα":
 
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία