Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση υποβολής προτάσεων για το 7ο Handmade and Recucled Theater Festival - Fabrica Athens

Η πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens και ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα διοργανώνουν για 7 η χρονιά το Φεστιβάλ Χειροποίητου & Ανακυκλώσιμου Θεάτρου/ Handmade & Recycled Theater Festival, το αγαπημένο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών που μεταμορφώνει κάθε φθινόπωρο τη γειτονιά του Κεραμεικού! Καθώς το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών είναι μεγάλο, με μεγάλη χαρά η Fabrica Athens ανακοινώνει ότι θα δοθεί παράταση μίας εβδομάδας στην υποβολή των αιτήσεων, που θα γίνουν πλέον δεκτές μέχρι και τις 25 Αυγούστου.

Προτάσεις γίνονται δεκτές για τις εξής κατηγορίες:

Θέατρο: πρόζα, μουσικό θέατρο, performance, music performance, site specific performance, σωματικό θέατρο, θέατρο δρόμου, παιδικό θέατρο, αυτοσχεδιασμός, standup comedy, bar theater, forum theater, αφήγηση, θεατρικό αναλόγιο, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, video performance , skype performance

Χορός: σύγχρονος χορός , χοροθέατρο, jazz dance, video dance

Μουσική και κινηματογράφος: συναυλίες, dj sets, μουσικές προβολές ταινιών, μεγάλου μήκους ταινίες, μικρού μήκους ταινίες, ντοκιμαντέρ

Εικαστικά και κατασκευές: ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία, αρχιτεκτονικό σχέδιο, installations, προβολές, video art, site specific art, κόσμημα, μάσκα, κούκλα, ένδυμα, DIY Κατασκευές

Βιβλίο: παρουσίαση βιβλίου , ανάγνωση βιβλίου

Και ακόμα: τσίρκο, ακροβατικά, aerial Skills, ζογκλέρ, κλόουν, workshops, δημιουργική απασχόληση παιδιών , σεμινάρια , διαλέξεις

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ
Τι σημαίνει χειροποίητο φεστιβάλ; Πώς ανακυκλώνει κανείς την τέχνη; Κεντρικός άξονας του Handmade & Recycled Theater Festival είναι η ιδέα του χειροποίητου και του ανακυκλώσιμου. Η αυτοοργάνωση και η συλλογικότητα λειτουργεί ως απαραίτητο συστατικό της καλλιτεχνικής έκφρασης και της ανάγκη να φτάσουμε μόνοι μας, με τα δικά μας χειροποίητα μέσα, σε ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που γίνεται κινητήριος δύναμη.

Στόχος είναι η στήριξη προς τους καλλιτέχνες που θέλουν να πάρουν την τέχνη στα χέρια τους, η ανάδειξη των diy δημιουργιών και η ανάπτυξη ενός δικτύου καλλιτεχνών που έχουν κοινό τρόπο σκέψης, αντίληψης και δημιουργίας.

Για δέκα μέρες οι καλλιτέχνες του 7 ου Handmade & Recycled Theater Festival μεταμορφώνουν τον Κεραμεικό, εκφράζονται, πειραματίζονται και μοιράζονται τις ιδέες τους γύρω από το θέατρο, τη μουσική, το χορό, το τσίρκο, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, τις χειροτεχνίες και από όποια άλλη μορφή τέχνης αντιπροσωπεύει ο καθένας. Τα τελευταία έξι χρόνια, το Φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει πάνω από 40 μορφές έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Δείτε εδώ το βίντεο από το 5 ο Handmade & Recycled Theater Festival: https://www.youtube.com/watch?v=6otLWjNMiAc

Υποβολή προτάσεων
Το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες, επαγγελματίες,
ερασιτέχνες και σπουδαστές, με όλες τις μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η υποβολή των αιτήσεων των καλλιτεχνικών σχημάτων ή αυτόνομων καλλιτεχνών θα γίνει με αποστολή της πρότασης και σύντομου βιογραφικού σημειώματος της ομάδας ή του καλλιτέχνη στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι 25 Αυγούστου 2019.

Fabrica Athens
Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, Αθήνα
τηλ: 210 3411651 – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
Οι χώροι όπου θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις παραχωρούνται δωρεάν στους καλλιτέχνες. Οι χώροι θα ανακοινωθούν σύντομα.
Όλες οι υποβολές θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στο Φεστιβάλ ως την 1 η Σεπτεμβρίου 2019.
Θα υπάρξει διαγωνιστικό μέρος για τις θεατρικές παραστάσεις με ψηφοφορία κοινού.
Στα τρία πρώτα βραβεία θα προσφερθεί δωρεάν φιλοξενία στο Τεχνοχώρο Φάμπρικα για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων, μετά τη λήξη του φεστιβάλ.