Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Μελέτης Ηλίας και Δημήτρης Πασσάς στροβιλίζονται στο «Χρονικό του χρόνου» Κύριο

Από τη Γιώτα Δημητριάδη

Η ταλαντούχα Νατάσα Τριανταφύλλη, πριν λίγες εβδομάδες σύστησε στο κοινό στο κατάμεστο θέατρο της Μικρής Επιδαύρου, την τραγωδία του Ανδρέα Κάλβου «Δαναΐδες», αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια. 

 Τώρα ετοιμάζεται να βυθιστεί στον μαγικό κόσμο της επιστήμης και συγκεκριμένα στην κληρονομιά του Βρετανού θεωρητικού φυσικού και επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ, που πέθανε τον Μάρτιο του 2018 και ενέπνευσε τόσο με τη ζωή του, όσο και τις ανακαλύψεις του. 
shawking
 
Η ίδια θα σκηνοθετήσει το διεθνές εκδοτικό φαινόμενο «Το χρονικό του χρόνου » το πιο διάσημο βιβλίο του Χόκινγκ, το οποίο σήμερα θεωρείται πλέον ένα κλασικό έργο.
 
Όταν πρωτοεκδόθηκε, το 1988, οι ιδέες που αναλύονταν στις σελίδες του προέρχονταν από τη πρώτη γραμμή της έρευνας του Σύμπαντος. Κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές πρόοδοι στην τεχνολογία της παρατήρησης τόσο του μικρόκοσμου όσο και του μακρόκοσμου. Αυτή την περίοδο, πράγματι, η κοσμολογία και η θεωρητική φυσική εισήλθαν σε μια χρυσή εποχή. 
 
Το βιβλίο-φαινόμενο που πούλησε περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε πάνω από 40 γλώσσες, ο Χόκινγκ εξήγησε μια σειρά από κοσμολογικά θέματα και φαινόμενα, όπως το Big Bang, τις μαύρες τρύπες, τους κώνους φωτός, με τρόπο που μπορούσε να τα καταλάβει και ένας αναγνώστης χωρίς ειδικές γνώσεις.
 
Η σκηνοθέτις μετά την επιτυχημένη παράσταση «Ιούλιος Καίσαρας»του Σαίξπηρ και πρωταγωνιστή τον Ρένο Χαραλαμπίδη, η οποία παρουσιάστηκε  και στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Φεστιβάλ Miti Contemporanei στο Reggio Calabria, επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης, όπου την άνοιξη του 2020 θα ανεβάσει το έργο του διάσημου κοσμολόγου. 
 
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον εξαιρετικό Μελέτη Ηλία και τον ταλαντούχο Δημήτρη Πασσά-υποψήφιος για βραβείο Χόρν, το 2018. Σε κάθε παράσταση θα  υπάρχουν και  special guests έκπληξη!
 
 xopkinks
Ο Χόκινγκ όλο του  το έργο και τα επιτεύγματα τα κατάφερε ενώ μαχόταν καθημερινά επί δεκαετίες με την θανατηφόρα "νόσο του κινητικού νευρώνα", με την οποία διαγνώστηκε ενώ ήταν ακόμη φοιτητής ηλικίας 21 ετών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθεί στην πορεία σε αναπηρικό καροτσάκι. Ύστερα, εξαιτίας πνευμονίας, του έγινε τραχειοτομή σε ηλικία 45 ετών και ως συνέπεια κατέληξε να επικοινωνεί μόνο μέσω ψηφιακής φωνής, παραγόμενης από συνθεσάιζερ υπολογιστή. Αν και οι γιατροί του είχαν δώσει μόνο 2 χρόνια ζωής εκείνος απεβίωσε στα 76 και έγινε σύμβολο για τα άτομα μ' αναπηρία σ' όλο τον πλανήτη. 
Η ζωή του ενέπνευσε και το Χόλιγουντ, και το 2014 ο Τζέιμς Μαρς γύρισε την ταινία με τίτλο: "Η Θεωρία των Πάντων". Ο Έντι Ρέντμεϊν, μάλιστα για τον ρόλο του Χόκινγκ τιμήθηκε με το όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου. 
 
 
 
 

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία