Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος Έλληνας ηθοποιός πήρε βραβείο στο Μεξικό;

Από τη Γιώτα Δημητριάδη 

Η ταινία «Death of the Father» γυρίστηκε το 2018 και είναι βασισμένη σ’ ένα έργο του Τσάρλς Μπουκοφσκι .Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Δούσκου. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Κώστας Ανταλόπουλος, η Κατερίνα Διδασκάλου, η Βασιλική Δέλιου κ.α

deth of father

Ο Κώστας Ανταλόπουλος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Χάρη, κέρδισε πριν λίγες μέρες, βραβείο Α’ ανδρικής ερμηνείας από το Φεστιβάλ  Βέρα Κρους, στο Μεξικό.

Best Actor VERASHORT 52019

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Σωληνάρι Βοιωτίας και είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη  και του πανεπιστημίου της Κολωνίας του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Μαθήτευσε στο θεατρικό εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου, ο οποίος υπήρξε και δάσκαλος του.

adalopoulos

Ο ηθοποιός σε σκηνή από την ταινία. 

Έχει παίξει σε πάνω από είκοσι πέντε μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες. Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως οι: Αλέξανδρος Αβρανάς(Miss Violence ,Silver Lion VENICE 2013),Costa Gavras (Adults in the Room), Christian Zubert, Μιχάλης Κωνσταντάτος, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Αλέξης Καρδαράς, Κάρολος Ζωναράς, Αλέξης Αλεξίου, Άντυ Παπαδημητρίου, Θόδωρος Μαραγκός, Γιάννης Βεσλεμές, Τίμωνας Κουλμάσης, Νικόλας Σπανός, Christin Krokos, Βασίλης Δούσκος, Διονύσης Γρηγοράτος, Νίκος Βουτενιώτης, Μαρία Λάφη κ. ά.

Την περασμένη θεατρική σεζόν, τον παρακολουθήσαμε στην παράσταση « Το Έπος…Της Μαλάμως» στο θέατρο Λαμπέτη σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα.

terror

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σ’ εντατικές πρόβες για το δικαστικό θρίλερ,«Terror» του Ferdinand von Schirach, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου, έργο, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην χώρα μας. Η πρεμιέρα μάλιστα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στην Νομική Αθηνών. Στη συνέχεια η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Αθηνών.

Παράλληλα θα τον δούμε και σε μια ακόμη παράσταση κάθε Σάββατο και Κυριακή, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.