Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Tα «7 κουτιά της Πανδώρας» ανοίγουν στο Από κοινού θέατρο

Το γοητευτικό και συνάμα αιρετικό έργο του σημαντικού Βασίλη Ζιώγα ανεβαίνει στο Από Κοινού Θέατρο, σε σκηνοθεσία της Φαίης Τζανετοπούλου.

Πρωταγωνιστούν η Βάνα Πεφάνη και ο Γιώργος Στριφτάρης.

Η Πανδώρα ηθοποιός ρεπερτορίου και ο Γιώργος, ευφυής, αυτοεξόριστος συγγραφέας, συνυπάρχουν στον δικό τους αρμονικό κόσμο.

koutipandoras texnesplus2 1

Η Πανδώρα, τελειώνοντας την παράσταση, επιστρέφει στο σπίτι ντυμένη με το κοστούμι του ρόλου της: της Ιουλιέτας , της Μαργαρίτας , της Αντρέγιεβνα, της Τζένης , της Αγίας Ιωάννας, της Τζούλιας και της Κατερίνας. Εκεί στην ασφάλεια του σπιτιού τους, το θέατρο συνεχίζεται και εκτός θεάτρου και μετατρέπεται σε ένα παιχνίδι που στήνουν οι ίδιοι, μεταμορφώνοντας τη σχέση τους από την Αρχή ως το Τέλος.

Αγάπη, μίσος, υποταγή, απελευθέρωση, λύτρωση. Ο έρωτας και ο θάνατος ζυγίζονται ...

koutipandoras texnesplus3 1

Σημείωμα της σκηνοθέτιδας Φαίης Τζανετοπούλου

Το θέατρο για τον Β. Ζιώγα δεν είναι διασκέδαση, είναι μυσταγωγία όπως και στην αρχαιότητα. Ο μύθος γίνεται Αλήθεια.

Πώς να χωρέσει σε μια σελίδα ο πολυσήμαντος και αιρετικός Β.Ζιώγας;

Τα 7 κουτιά της Πανδώρας, ίσως το πιο προκλητικό του έργο, πρωτοπαρουσιάσθηκαν στη Βιέννη ( και όχι στο τόπο του , όχι τυχαία) το 1982 στο Thetear beim Auersberg.

7 κουτιά της Πανδώρας , 7 στιγμές ενός πολυεπίπεδου έρωτα , που ζει και αναπνέει μέσα από μια σχέση αιωνιότητας, βαδίζοντας σε ένα δρόμο πολλαπλών και επικίνδυνων επιλογών.

7 κουτιά 7 στιγμιότυπα ενός σκληρού παιχνιδιού, ανάμεσα στο θηλυκό και στο αρσενικό.

7 ετερόκλητοι ρόλοι , 7 διαφορετικών εκδοχών.

Ένα ερωτευμένο ζευγάρι, ο Γιώργος ένας αυτοεξόριστος – ανατρεπτικός συγγραφέας, και η Πανδώρα, ηθοποιός ρεπερτορίου , που έχει την ιδιομορφία;

Την Παραξενιά; Να επιστρέφει στο σπίτι της με το κοστούμι του ρόλου, φέρνοντας μαζί της και την ηρωίδα της.

Ένα ταξίδι αιώνων στο χώρο-χρόνο , για να μας αποκαλύψει τη διαμάχη των δύο φύλων και τη συμφιλίωση της Αγάπης , το Θάνατο , τη Ζωή.

Η Ιουλιέτα (Ρωμαίος και Ιουλιέτα Σαίξπηρ), η Μαργαρίτα (Φάουστ Γκαίτε ), η Αντρέγιεβνα (Βυσσινόκηπος Τσέχωφ), η Τζένη ( η όπερα της πεντάρας Μπρέχτ ), η Αγ.Ιωάννα ( Μπ.Σω), η Τζούλια ( Στρίντμπεργκ), η Κατερίνα (Το ημέρωμα της στρίγγλας Σαίξπηρ), θα διεισδύσουν, θα μεταμορφώσουν, θα αποσυνθέσουν , όλα τα δεδομένα .

Και οι ΔΥΟ γίνονται υποχείρια του παιχνιδιού, φθάνοντας στην αποσύνθεση τους.

Στο τέλος , αν υπάρχει τέλος, «δεν θα έρθει ο θάνατος , μη φοβάσαι . Δεν θα συμβεί ποτέ …δεν συμβαίνει ποτέ»

«’Εχουμε τη πολυτέλεια να είμαστε Δύο. Αυτό είναι μια φοβερή δύναμη» η αγάπη λειτουργεί καταλυτικά και ίσως νικήσει. Φαίη Τζανετοπούλου

koutipandoras texnesplus4 1

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ
Ευπατριδών 4, Κεραμεικός
2114057249

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία
ΦΑΙΗ ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πρωταγωνιστούν
ΒΑΝΑ ΠΕΦΑΝΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΙΦΤΑΡΗς

Σκηνικά - κοστούμια 
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΔΑΡΑ (Kαρδαρά)

μουσική
ΓΙΑΝΝΗς ΜΑΚΡΙΔΗΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ 
Texnis

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, ώρα 21:15
Πέμπτη, ώρα 21:15
Τιμές εισιτηρίων 13, 10 Ε
Διάρκεια παράστασης: 90’

koutipandoras texnesplus5 1

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία