Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

"Ένα λιοντάρι μεσοπέλαγα" έρχεται στο Μικρό Άνεσις

Ένα λιοντάρι Μεσοπέλαγα
του Σλάβομιρ Μρόζεκ

Έρχεται η νέα παραγωγή του Μικρού ‘Ανεσις!

σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς

Από 17 Ιανουαρίου, κάθε Πέμπτη με Κυριακή στο Μικρό ‘Ανεσις

 

Mesopelaga texnes plus

Η πρώτη παραγωγή του Μικρού ‘Ανεσις εγκαινιάζοντας επίσημα τη νέα, ζεστή, θεατρική του σκηνή έρχεται από τις 17 Ιανουαρίου με το «Ένα λιοντάρι Μεσοπέλαγα» του κορυφαίου Πολωνού δραματουργού Σλάβομιρ Μρόζεκ.
Ο σπουδαίος Σέρβος σκηνοθέτης Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης συναντιούνται για δεύτερη φορά, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη τους συνεργασία στους «’Ηρωες» του Gerald Sibleyras και προτείνουν στον αθηναïκό κοινό τη σουρεαλιστική κωμωδία «Ένα λιοντάρι Μεσοπέλαγα». Μαζί του επί σκηνής τρεις εξαιρετικοί ηθοποιοί: οι Αστέρης Πελτέκης, Γιάννης Οικονομίδης και ο Θάνος Κοντογιώργης.

 

Mesopelaga texnes plus3

Πρόκειται για μια κωμωδία με έντονο το σατιρικό στοιχείο και το γκροτέσκο για τα οποία διακρίθηκε ο Μρόζεκ και αναγνωρίστηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους μεταπολεμικούς συγγραφείς του θεάτρου του παραλόγου, δίπλα στον Μπέκετ και τον Ιονέσκο.

Τρεις ναυαγοί βρίσκονται μεσοπέλαγα χωρίς τρόφιμα. Στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν τους ερχεται η ιδέα ότι πρέπει να φάνε τον έναν.

 

Mesopelaga texnes plus5

Ο Σλαβομίρ Μρόζεκ με αιχμηρό πολιτικό λόγο τα βάζει με ένα σύστημα υποκρισίας και διπροσωπίας τόσο αλλόκοτο, ώστε μια ρεαλιστική περιγραφή του να φαντάζει αυτή καθαυτή σαν μια παράλογη υπερβολή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή/σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς
Μετάφραση: Ισμήνη Ραντούλοβιτς
Σκηνικά/ κοστούμια: Δήμητρα Σπυρίδωνος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφιες: Γεωργία Σιέττου & Στέλιος Δανιήλ


Παίζουν:
Ιεροκλής Μιχαηλίδης
Αστέρης Πελτέκης
Γιάννης Οικονομίδης
Θάνος Κοντογιώργης


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Παρασκευή 17 Ιανουαρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00
Σάββατο στις 18:30 και 21:00
Κυριακή στις 20:00

Διάρκεια: 75 λεπτά
Χώρος: Θέατρο Μικρό ‘Ανεσις
Διεύθυνση Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα 115 26


Εισιτήρια:

Πέμπτη , Παρασκευή, Σάββατο (18:30)
Κανονικό: 14 ευρώ,
Φοιτητικό, άνω των 65: 12 ευρώ
Ανέργων: 10 ευρώ

Σαββατο, Κυριακή
Κανονικό: 18 ευρώ,
Φοιτητικό, Ανέργων,άνω των 65: 14 ευρώ,

Τηλέφωνο ταμείου: 21 0771 8943

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-anesis/ena-liontari-mesopelaga/

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία