Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ένας θαυμαστός νέος κόσμος έρχεται στο Σημείο

Το Θέατρο Σημείο παρουσιάζει από την 1η Μαρτίου το προφητικό μυθιστόρημα-σταθμό για την επιστημονική φαντασία, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Διαμαντή. Η αρχετυπική ιστορία του Άλντους Χάξλεϋ είναι ένα φουτουριστικό παραμύθι για την σχέση ουτοπίας και δυστοπίας που ενέπνευσε μεταξύ άλλων το 1984 του Τζορτζ Όργουελ.

Περιγράφει έναν κόσμο όπου ένας συνδυασμός επιστήμης και ηδονής συγκροτεί μια ολοκληρωτική κοινωνία.

Ο ολοκληρωτισμός επιτυγχάνεται μέσω της γενετικής πρόβλεψης, της κλωνοποίησης και του υπνωτισμού, και το αποτέλεσμα είναι ένα σύνολο που αποτελείται από μια ολιγομελή ευφυή ελίτ (τους Άλφα και τους Βήτα) και πλήθη υποταγμένων ανδρείκελων (Γάμα, Δέλτα κι Έψιλον). Διασκεδάσεις και καταχρήσεις κρατούν τους ανθρώπους διαρκώς ικανοποιημένους με τον αμετάκλητο κοινωνικό τους προορισμό. Έδω «όλοι ανήκουν σε όλους κι όλοι είναι χαρούμενοι». Αυτός είναι ένας κόσμος φαινομενικής ευτυχίας, απ’ όπου η αποτυχία, η ασχήμια και κάθε δυσάρεστη κατάσταση έχουν εξοριστεί.

Το τίμημα της ευτυχίας; -Η πνευματική ελευθερία και η ιδέα της προσωπικότητας.

Σ’ αυτό το απολύτως οργανωμένο σύστημα, εισβάλει -σαν από το πουθενά- ένας «Άγριος» (δηλαδή ένας άνθρωπος όμοιος μ’ εμάς) και κάνει ό,τι ένας ταύρος μέσα σ’ ένα υαλοπωλείο. Παρότι γράφτηκε ενενήντα χρόνια πριν, το μήνυμα του Θαυμαστού Καινούργιου Κόσμου, παραμένει επίκαιρο και ζωντανό -ίσως όσο ποτέ άλλοτε.

thaumastoskosmos texnesplus2

Εστιάζοντας στην σαρκαστική ισορροπία μεταξύ ουτοπίας και δυστοπίας που διαπνέει το έργο του Χάξλεϋ, η παράσταση χρησιμοποιεί την τεχνική του θεάτρου μέσα στο θέατρο: έξι νέες δυναμικές γυναίκες οραματίζονται έναν Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο από γενετικά βελτιωμένους, τέλειους ανθρώπους κι έχουν βρει την επιστημονική και τεχνολογική μέθοδο για την πραγματοποίησή του. Αποφασίζουν να μας παρουσιάσουν αυτή την ιστορία, την οποία αντιλαμβάνονται ως το μανιφέστο του ιδανικού κόσμου, με στόχο να μαζέψουν υποστηρικτές και χρηματοδότες για το όραμά τους. Η παράσταση παρουσιάζει την σαρωτική σύγκρουση μεταξύ συστήματος (Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος) και ατόμου (ο «Άγριος») και την ειρωνική παρεξήγηση μεταξύ της ουτοπίας και της δυστοπίας δημιουργώντας μια κωμωδία για το τέλος αυτού του κόσμου και την αρχή του επόμενου.

Μετά την μεγάλη επιτυχία του Κοριολανού, ο Αλέξανδρος Διαμαντής συνεχίζει την αναζήτησή του πάνω στα ζητήματα φύλου και τις σχέσεις εξουσίας, δημιουργώντας μια πολιτική παράσταση, σε συνεργασία με έναν αμιγώς γυναικείο και δυναμικό θίασο καθώς και μια δημιουργική ομάδα υψηλών αξιώσεων με νέους και αναγνωρισμένους συντελεστές από ολόκληρο το φάσμα της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας.

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Διαμαντής

Μετάφραση-Δραματουργική επιμέλεια: Έρι Κύργια

Χορογραφία: Αναστασία Κελέση

Σκηνικά: Βίκυ Πάντζιου

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου

Animation: Κωνσταντίνος Βάχλας

Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης

Video: Ρωμανός Γκότζος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Γκότζος

Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

Διανομή (με σειρά εμφάνισης)

Τζον ή ο «Άγριος»: Αναστασία Πλέλλη

Μακλάρεν: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Μπέντλεϋ: Αναστασία Κελέση

Μαζεράτι: Ρομάννα Λόμπατς

Τζάγκουαρ: Χρυσαλένα Χριστοπούλου

Μπουγκάτι: Μαριέλα Δουμπού

Μουσικός επί σκηνής: Μιχάλης Afoloyan

INFO

Θέατρο Σημείο

Χαριλάου 4, Καλλιθέα

τηλ.: 2109229579

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεατρική Περίοδος: 2019-2020

Παραστάσεις

Παρασκευή - Σάββατο στις 21.00 & Κυριακή στις 20.00


Τιμές Εισιτηρίων:

15€ κανονικό

10€ φοιτητικό , + 65

5€ ανέργων, ΑΜΕΑ

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία