Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Περιμένοντας τον Γκοντό» δια χειρός Γιάννη Κακλέα με μια χρυσή τετράδα πρωταγωνιστών Κύριο

Το «Περιμένοντας τον Γκοντό», το αριστουργηματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει ο Γιάννης Κακλέας. Ο σκηνοθέτης έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τον συγγραφέα, ανεβάζοντας για το Φεστιβάλ Αθηνών (2013) μια 24ώρη παράσταση βασισμένη στην ελάχιστα γνωστή νουβέλα του  Μπέκετ «Μερσιέ και Καμιέ». 

Στην μαραθώνια παράσταση πρωταγωνιστούσε ο Άρης Σερβετάλης τον οποίο θα δούμε και στην νέα παραγωγή. Την χρυσή τετράδα των πρωταγωνιστών ολοκληρώνουν οι: Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου και Ορφέας Αυγουστίδης. 

Ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για την ημέρα της πρεμιέρας και τον χώρο διεξαγωγής της.

Οι συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Σάκης Μπιρμπίλης – Γιάννης Κακλέας
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άρης Κακλέας
Η μετάφραση είναι της ομάδας των συντελεστών της παράστασης.
Παραγωγή: Τεχνηχώρος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άρης Σερβετάλης, Ορφέας Αυγουστίδης

 

Στο έργο ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν δύο επιζήσαντες μοναχικοί χαρακτήρες , συναντιούνται στο ίδιο σημείο για άλλη μια φορά. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο, μιλούν, αστειεύονται, παίζουν , σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ’ρθεί. Είναι ψευδαίσθηση; Θα κρατήσει την τπόσχεση του και θα δώσει τη λύση; Υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους;Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει;
Αν και είναι φανερή η ματαιότητα αυτης της αναμονής οι μοναχικοί αυτοι ανθρωποι κάνουν τα πάντα για να περάσουν όσο πιο ευχαριστα μπορούν τον χρόνο που τους απομένει ελπίζοντας οτι ο Γκοντό θα έρθει και θα απαντήσει σε όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα που τους απασχολούν.
Το «Περιμένοντας τον Γκοντό» παραμένει πάντα τολμηρό και σύγχρονο. Ο Σαμιουελ Μπέκετ με αυτό το έργο διαπραγματεύεται την ανθρώπινη ύπαρξη με κατανόηση , και χιουμορ γράφοντας μια κωμωδία που παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του σ΄αυτόν τον κόσμο μέχρι και σήμερα.
 

Την ειδηση έκανε γνωστή ο σκηνοθέτης με μια ανάρτησή σου στο facebook.

 

Πολυμέσα