Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Η Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ, δια χειρός Αιμίλου Χειλάκη

Ένα από τα πιο δημοφιλή, ιδιαιτέρως στην χώρα μας, έργα του Χάρολντ Πίντερ, «Η Προδοσία» ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει για την χειμερινή σεζόν ο Αιμίλιος Χειλάκης. Ο ίδιος θα πρωταγωνιστεί στην παράσταση με την Αθηνά Μαξίμου και τον Λάκη Λαζόπουλο. 

Η παράσταση ανεμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο, στο Θέατρο Βρετάνια, και η παραγωγή θα είναι του Κάρολου Παυλάκη

 prodosia 2 texnes plus 1

Γραμμένη το 1978,«Η Προδοσία» αφορά τον έρωτα, την προδοσία μεταξύ συντρόφων και το ταξίδι στον χρόνο και τις αναμνήσεις, καταστάσεις που σημαδεύουν το ανθρώπινο συναίσθημα του έρωτα σχεδόν σε κάθε δυτική κοινωνία.

Μια ερωτική ιστορία μεταξύ μιας γυναίκας, ενός άντρα που γίνεται σύζυγός της και του φίλου του, με τον οποίο η γυναίκα συνάπτει ερωτική σχέση. Το πρωτότυπο του έργου είναι ότι ξεκινάει από το τέλος όταν οι τρεις έχουν πάρει πια διαφορετικούς δρόμους και πηγαίνει προς την αρχή όταν οι τρεις πρωτογνωρίζονται.

 

Η υπόθεση του έργου: 

Ο Τζέρι διατηρούσε για εννέα χρόνια εξωσυζυγική σχέση με την Έμμα , ενώ και οι δύο είχαν οικογένειες. Οι δύο οικογένειες γνωρίζονταν και περνούσαν χρόνο μαζί, εφόσον ο Τζέρι ήταν ο καλύτερος φίλος του Ρόμπερτ , του συζύγου της Έμμα. Εμείς τους γνωρίζουμε δύο χρόνια μετά τη λήξη της παράνομης σχέσης τους, με αφορμή το γεγονός ότι η Έμμα έμαθε πως ο Ρόμπερτ την απατούσε με άλλες γυναίκες. Με αυτή την αποκάλυψη, συμβαίνει και μία δεύτερη: ο Τζέρι μαθαίνει από την ίδια την Έμμα ότι έχει αποκαλύψει την ύπαρξη της σχέσης τους στον σύζυγό της - και φίλο του, γεγονός που επιβεβαιώνεται στην επόμενη σκηνή όταν οι δύο άντρες συναντιούνται.

 Το τελευταίο ανέβασμα του έργου στη χώρα μας ήταν τη σεζόν 2017-2018 στο Μικρό Παλλάς σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου με τους:Γιώργος Χρυσοστόμου, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης και Κατερίνα Παπαδάκη.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία