Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Οι 4 παραστάσεις που θα δούμε από το Φθινόπωρο στο Θέατρο Πορεία

Το θέατρο Πορεία, έπειτα από τρεις ακριβώς μήνες αναγκαστικής αναστολής της λειτουργίας του, ανακοινώνει το νέο πρόγραμμά του για το Φθινόπωρο του 2020.

Η πανδημία έπληξε βαρύτατα τον χώρο του πολιτισμού και ιδιαίτερα εκείνο των παραστατικών τεχνών. Αυτή είναι μία πολύ κρίσιμη περίοδος για όλους όσοι εργάζονται για να προσφέρουν ψυχαγωγία, τροφή για σκέψη, γέλιο ή συγκίνηση στο κοινό.

Ως πολιτιστικός οργανισμός έχουμε αποφασίσει να αντι-σταθούμε με τόλμη και γενναιότητα, ώστε να προασπιστούμε το ζωτικό αυτό –για όλους μας– χώρο και την επιβίωση των καλλιτεχνών και να πραγματοποιήσουμε παραστάσεις την προσεχή περίοδο 2020-2021. Είναι αυτονόητο ότι το θέατρο Πορεία θα ακολουθήσει με σχολαστικότητα όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και όλες τις οδηγίες, έτσι ώστε κανείς να μη στερηθεί το αγαθό του καλού θεάτρου εξαιτίας μιας φυσιολογικής διστακτικότητας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθειά μας θα στηριχθεί έμπρακτα και όχι μόνο θα παραμείνουμε ανοιχτοί, αλλά και θα προσφέρουμε στο κοινό, όπως πάντα, ένα νέο ποιοτικό και εξαιρετικά πλούσιο ρεπερτόριο.

Σ’ αυτό περιλαμβάνονται επαναλήψεις αγαπημένων παραστάσεων που διακόπηκαν «Γιούγκερμαν» και «Δόξα Κοινή», νέες παραστάσεις που δεν πρόλαβαν να κάνουν πρεμιέρα την άνοιξη «ThisisnotRomeo&Juliet”, αλλά και η αναβίωση μίας από τις σπουδαιότερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας για το θέατρο μας, «Ευρυδίκη». Εντός του φθινοπώρου θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο το ρεπερτόριο του θεάτρου για το 2020-21 με νέες παραστάσεις έκπληξη!

Το ρεπερτόριο του Φθινοπώρου:

 

gioukerma

Μ. Καραγάτση

ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ

Διασκευή: Στρατής Πασχάλης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Από 30 Σεπτεμβρίου έως 11 Οκτωβρίου 2020

Για 10 τελευταίες παραστάσεις

Έπειτα από 2 χρόνια επιτυχίας, 60.000 θεατές και περισσότερες από 250 sold-out παραστάσεις, ο Γιούγκερμαν, το εμβληματικό μυθιστόρημα που θεωρείται το πλέον εντελές και συναρπαστικό του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και

διασκευή Στρατή Πασχάλη, επιστρέφει για να κλείσει τον κύκλο του με 10 τελευταίες παραστάσεις από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες και προαγορά εισιτηρίων εδώ.

evridiki

 

Sarah Ruhl

ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Από 4 Νοεμβρίου 2020 έως 17 Ιανουαρίου 2021 Εισιτήρια θα διατίθενται μεπροσφορά προπώλησης έως και την ημέρα της πρεμιέρας.

Η Ευρυδίκη, μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας για το θέατρο Πορεία με πολλά βραβεία και εξαιρετικές κριτικές, ξανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με τους ίδιους πρωταγωνιστές κι έναν εξαιρετικό θίασο!

Ένα συγκινητικό έργο σκηνοθετημένο ως underground μιούζικαλ από τον Δημήτρη Τάρλοου, με την πρωτότυπη μουσική της Κατερίνας Πολέμη να ερμηνεύεται ζωντανά από τους ηθοποιούς.

 romeo julia poreia

THISISNOTROMEO&JULIET

a work by

ArgyrisPandazaras

Από 5 Οκτωβρίου 2020

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Η πολυαναμενόμενη παράσταση του Αργύρη ΠανταζάραThisisnotRomeo&Juliet, βασισμένη επάνω στο Σαιξπηρικό αριστούργημα κάνει πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Περισσότερες πληροφορίες και προαγορά εισιτηρίων εδώ.

doksa koini poreia

 

ΔΟΞΑ ΚΟΙΝΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ

ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ

Σύνθεση κειμένου: Στρατής Πασχάλης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Από 14 Νοεμβρίου 2020 έως 16 Ιανουαρίου 2021

Για 10 ακόμα παραστάσεις

Η Δόξα Κοινή μετά τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβε και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού επιστρέφει για 10 ακόμα παραστάσεις από τις 14 Νοεμβρίου. Ένα ensemble εξαιρετικών ηθοποιών και μουσικών συνομιλεί με τον λόγο των μεγάλων ποιητών μας, κύριο θέμα της οποίας είναι ο έρωτας σε όλες του τις μορφές.

Ο Δημήτρης Τάρλοου εμπνέεται από το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου «Εις την Οδό των Φιλελλήνων» και προτείνει μια παράσταση όπου η ποίηση μετατρέπεται σε δράση, ο θάνατος σε ηδονή και το σκοτάδι διαλύεται κάτω από το υπέρλαμπρο ελληνικό φως.

Ο Στρατής Πασχάλης, που υπογράφει τη σύνθεση του κειμένου, ενώνει την ποίηση με το θέατρο.

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία