Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με ποντιακό έργο η Ελένη Γερασιμίδου από το Φθινόπωρο στο Θέατρο Από Κοινού

Η Ελένη Γερασιμίδου και ο Αντώνης Ξένος, αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εντατικές πρόβες για την καλοκαιρινή τους επιθεώρηση στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού. Τα κείμενα της παράστασης «Μένουμε… ταπί» υπογράφει ο Δημήτρης Χαλιώτης  και η πρεμιέρα αναμένεται για τις 8 Ιουλίου. Μαζί τους στην όμορφη αυλή θα απολαύσουμε την Αγγελική Ξένου και τον Ανδρέα Βελέντζα. 

 
Από τώρα όμως γνωρίζουν τι θα ανεβάσουν τη χειμερινή σεζόν στη σκηνή  του θεάτρου της οδού Ευπατριδών στο Γκάζι. Γνωστοί για την αγάπη τους στη λογοτεχνία αυτή τη φορά επιλέγουν ένα έργο με ποντιακά κείμενα. Ο τίτλος της παράστασης θα είναι «Εργάτα και δουλείας».
 
 Πρόκειται για μια διαδεδομένη ποντιακή ρήση όταν κανείς θέλει να σχολιάσει ατελέσφορες ενέργειες -αυτό που λέμε «μισές δουλειές»- χασομέρι και ότι άλλο βάλει ο νους για κάτι χωρίς αποτέλεσμα για το κοινό καλό. Είναι σχόλιο επί το πλείστον ειρωνικό για όσους θέλουν να μας πείσουν πως κάτι κάνουν ή προβάλουν σπουδαιότητα. Ακόμα σε μια ενέργεια που αποβαίνει μοιραία για το σύνολο ή σε ότι προβάλλεται ως σπουδαίο επίτευγμα π.χ από αποτυχημένο μερεμέτι στο σπίτι έως οικονομική διαπραγμάτευση.
 

Στη σκηνή εκτός από την Ελένη Γερασιμίδου, τον Αντώνη Ξένο και την Αγγελική Ξένου θα δούμε άλλους τρεις ηθοποιούς.

 

apo koinoy theatro 04

Επιπλέον, η Ελένη Γερασιμίδου στις 27 Ιουλίου θα παρουσιάσει μια παλιότερη επιτυχία της, το έργο του Παναγιώτη Μέντη "Το ανάκτορο στην Άνω Τούμπα" στο Φεστιβάλ του Κολωνού. 

 

Η κεντρική φωτογραφία είναι του Δημήτρη Λυκουρέζου από την παράσταση "Καρέκλες"  και η δεύτερη φωτογραφία είναι επίσης του Δημήτρη Λυκουρέζου από τον μονόλογο "Το ανάκτορο στην Άνω Τούμπα"