Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» παρουσιάζει «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία»

H Θεατρική Ομάδα Κωφών «ΤΡΕΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ» παρουσιάζει το έργο του Λευκάδιου Χερν «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» για μια παράσταση την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 20:30 στο Θέατρο Κολωνού. Πρόκειται για την δέκατη παραγωγή της ομάδας, που από την ίδρυσή της το 2009 έχει καταφέρει να αναδείξει νέους κώδικες στην υποκριτική έκφραση και τη θεατρική φόρμα, αξιοποιώντας με ανανεωτική ματιά την νοηματική γλώσσα, παράλληλα με την φωνητική ερμηνεία, τις αρχές του αυτοσχεδιασμού και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου.

Στην παράσταση «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» συμμετέχουν κωφοί και ομιλούντες ηθοποιοί που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη Νοηματική Γλώσσα, με ταυτόχρονη φωνητική ερμηνεία για να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο, όπου το υπερφυσικό στοιχείο πρωταγωνιστεί σε παμπάλαιους μύθους της Άπω Ανατολής. Ο Χερν αναδεικνύει την ομορφιά της ιδιαιτερότητας του ιαπωνικού πολιτισμού και μας φέρνει στο νου τις κοινές ρίζες που μπορεί να έχουν όλοι οι πολιτισμοί. Η σκηνική δράση πραγματοποιείται συνδυάζοντας διαφορετικά είδη θεάτρου όπως το σωματικό θέατρο, τη παντομίμα και περιέχει στοιχεία του παραδοσιακού ιαπωνικού Θεάτρου Νο και Καμπούκι. Επίσης, στην παράσταση χρησιμοποιείται το Visual Vernacular που περιέχει στοιχεία ποίησης, παντομίμας και νοηματικής γλώσσας σε συνδυασμό με συμβολικές χειρονομίες (mudras) των Ασιατικών παραδόσεων για να απεικονίσει τα πράγματα στην οπτική τους πολυπλοκότητα.

Η παράσταση αποτελεί ένα καλλιτεχνικό έργο που απευθύνεται τόσο σε κωφούς, όσο και ακούοντες θεατές. Ένα ποιητικό ταξίδι μέσα από ιστορίες και εικόνες της ιαπωνικής κουλτούρας που είναι προσβάσιμο. Η παράσταση θα συνοδεύεται από Ελληνικούς Υπέρτιτλους (ΤΚΒ) για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους,

istoriesfantasmatwn texnesplus2

H Θεατρική Ομάδα Κωφών δημιουργήθηκε το 2009 και αποτελείται από κωφά - βαρήκοα άτομα. Μέσα από μια συστηματική ενασχόληση με την θεατρική δράση, η Ομάδα είχε την τιμή να συνεργαστεί με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς.

Ενδεικτικά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Αρχαία Ολυμπία, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε), τον Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, την Ένωση Κωφών, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Ελλάδος, κ.α. Για την θεατρική περίοδο 2017-18 επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

*Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

* Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα-Embassy of Japan in Greece

*Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

*Με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ

Trailer παράστασης:
https://www.youtube.com/watch?v=eZkfP3_2cYI&feature=youtu.be

Ταυτότητα παράστασης:
Συγγραφέας: Λευκάδιος Χερν
Μετάφραση: Μαρία Γιακανίκη, Κώστας Κώτσιας , Πέρη Κώτσια, Ειρήνη Μαντά,
Ανδρέας Μιχαηλίδης
Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη
Σκηνικό- Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Μουσική: Κωστής Βοζίκης
Χορογραφία ιαπωνικού χορού-Mudras: Μάτα Μάρρα
Απόδοση κειμένων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα : Μυρτώ Γκανούρη, Όλγα
Δαλέκου
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Βοηθός φωτιστή: Τζάνος Μάζης
Γραφιστικά: Μαρία Στεφανή
Φωτογραφίες: Κάσσυ Χρυσάκη
Βίντεο: Δάφνη Δρακούλη
Υπηρεσίες Προσβασιμότητας: Πολιτιστικός Οργανισμός Liminal

Ερμηνεύουν (κατά αλφαβητική σειρά):
Δαλέκου Όλγα
Μερκούρη Έλλη
Ρίκκου Μαρία
Φεσάκη Τσαμπίκα
Συμμετέχει η διερμηνέας Μυρτώ Γκανούρη

INFO:
Θέατρο Κολωνού
Ιωαννίνων και Καπανέως-Αθήνα
Ημέρα και ώρα παράστασης
Παρασκευή 24 Ιουλίου 20:30
Προβλεπόμενη διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-kolonou/istories-fantasmaton-apo-tin- iaponia/

Πληροφορίες-Τηλέφωνο κρατήσεων: 6942703702 (& SMS)
Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο , Ειδική Τιμή ΑΜΕΑ:10 ευρώ
Άνεργοι ,Ατέλειες: 5 ευρώ
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ars Nocturna-Gothic Books

Ακολουθήστε την Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα":
Facebook (σελίδα) : https://www.facebook.com/TheatricalGroupofDeafCrazyColors
Facebook (γκρουπ): https://www.facebook.com/groups/171594649596850

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία