Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Μισά-μισά» με τον Λευτέρη Ελευθερίου και τον Αντώνη Κρόμπα

 
Η μαμά είπε, «την ημέρα που θα πεθάνω, θα τα μοιραστείτε.
 
Μισά-μισά»
 
Και η μαμά πεθαίνει. Άρα, μισά-μισά.
 
Η απρόβλεπτη κωμωδία «Μισά-μισά» (“Mitad y Mitad”) των Καταλανών Jordi Sánchez & Pep Anton Gómez, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και πρωταγωνιστές τους Λευτέρη Ελευθερίου και Αντώνη Κρόμπα, θα παρουσιαστεί από τον Οκτώβριο στο Μικρό Παλλάς. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη.
 
Η ιστορία:
 
Η μαμά είναι κάπου 80φεύγα και βάλε, με το εγκεφαλικό της, τη γρίπη της και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Τα έχει στυλώσει όμως -αν και κατάκοιτη- και δε λέει με τίποτα να αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο! Η μαμά έχει δυο γιούς. Ετεροθαλείς.
 
Ο ένας είναι γύρω στα 40, δάσκαλος. Δεκαπέντε χρόνια τώρα την προσέχει. Την προσέχει; Ανελλιπώς! Την ταϊζει, την ποτίζει και σχεδόν την καθαρίζει!!!
 
Ο άλλος έχει πατήσει τα 50, παντρεμένος με μία καραφλή μέγαιρα, που του κάνει τη ζωή ποδήλατο με τις απαιτήσεις της. Έχει μία επιχείρηση που πάει κατά διαόλου και έχει και χρέη. Πολλά.
 
Οι δυο τους συναντιούνται αυτό το βράδυ στο σπίτι της μάνας τους που θα κληρονομήσουν όταν πεθάνει. Στο σπίτι αυτό που πρέπει να πουληθεί για να σωθούν και να βγουν από τη φυλακή που έχουν χτίσει μέσα τους και ολόγυρά τους. Λίγο πριν το ξημέρωμα τα δύο αδέλφια μοιράζονται προσωπικές επιθυμίες, απωθημένα και αδιέξοδα. Αποκαλύπτουν μυστικά και γεγονότα ακόμα και τις πιο «κακές» σκέψεις τους, τις πιο ενοχλητικές επιθυμίες τους! Ξαναγνωρίζονται.
 
Τι δράμα κι αυτό με τη μάνα τους που δε λέει ν’ αποδημήσει εις Κύριον. Μήπως να βάζανε ένα χεράκι και να της «άνοιγαν» τον δρόμο προς τον ουρανό;
 
Πλάκα κάνεις; Και ποιος θα το αναλάβει; Όπου να΄ναι θα φέξει.
 
Καυστικό χιούμορ, ιλαροτραγικές καταστάσεις, απίστευτες ανατροπές, συνθέτουν την απολαυστική, πονεμένη και «δηλητηριώδη» κωμωδία, που αναποδογυρίζει τις
 
ζωές των δύο αδελφών σε μία νύχτα. Όσο για τη ζωή της μάνας; Μένει να ερευνηθεί.
 
Συντελεστές:
 
Μετάφραση: Els de Paros
 
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
 
Σκηνικά: Έρση Δρίνη
 
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
 
Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
 
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
 
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Μυλωνά
 
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
 
Λευτέρης Ελευθερίου
 
Αντώνης Κρόμπας
 
Διάρκεια : 90’
 
Μικρό Παλλάς: Αμερικής 2 (City Link)
 
Τηλέφωνο : 2103210025
 
Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ
 
Διεύθυνση Επικοινωνίας & Marketing : Ελίνα Λαζαρίδου

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία