Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Ένα κορίτσι με ίσκιο αγοριού»: Η νέα παράσταση της ομάδας ARTimeleia

«Δεν είναι αρκετό μόνο ν’ ακούς τον άλλον, αλλά πρέπει να μπορείς και να τον κοιτάζεις».

Γουίνι, Ευτυχισμένες μέρες

koritsi 1

Οι γονείς της Λιλής τη λένε αγοροκόριτσο. Έτσι η Λιλή μια μέρα ξυπνάει και έχει ίσκιο αγοριού! Είναι αυτό που νιώθει ή αυτό που της λένε οι άλλοι ότι είναι;

Η νέα παραγωγή της μικτής θεατρικής ομάδας ARTimeleia, με ανάπηρους και μη ανάπηρους ηθοποιούς, πραγματεύεται τους ίσκιους των στερεοτύπων που υπάρχουν και θεριεύουν στη ζωή μας.

Για ακόμα μία φορά, μέσα από ένα «παιδικό αφήγημα», η ομάδα ARTimeleia ψάχνει την αλήθεια που κρύβεται πάντα πίσω από τις «ταμπέλες».

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία της Αννίτας Καπουσίζη, κάνει πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στην παιδική χαρά ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ στον Αγ. Δημήτριο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που διοργανώνει ο Δήμος του Αγίου Δημητρίου.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν σε παιδικές χαρές των δήμων Αγίου Δημητρίου και Καισαριανής, ενώ από τις 5 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στο θέατρο Φούρνος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων έχει ως εξής:

20 Σεπτεμβρίου: παιδική χαρά Ασυρμάτου – Δήμος Αγίου Δημητρίου στις 19:30

21 Σεπτεμβρίου: παιδική χαρά Μύρωνος – Δήμος Αγίου Δημητρίου στις 19:30 (με διερμηνεία στη νοηματική). Μετά το τέλος της παράστασης, θ ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Προσβασιμότητα = Λειτουργικότητα = Προοπτική. Μιλώντας για την εξίσωση που οδηγεί στην κοινωνική συνύπαρξη ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία». Στην συζήτηση θα πάρουν μέρος οι συντελεστές της παράστασης, η κ. Πόπη Μάλεση, Ψυχολόγος, Αρχισυντάκτρια του nevronas.gr και ο Αντιδήμαρχος του Αγίου Δημητρίου κ. Σπήλιος Διαβολίτσης. Συντονίζει ο Νικόλας Τζαβάρας, Δημοσιογράφος / Βοηθός Εργοθεραπευτής από το nevronas.gr

28 & 29 Σεπτεμβρίου: παιδική χαρά ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ- Δήμος Καισαριανής στις 19:30

5-6-7 & 12-13-14 Οκτωβρίου: θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ στις 21:15

Συντελεστές:

Διασκευή-Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Αννίτα Καπουσίζη

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Γκιώνη - Μυρτώ Κωτσιοπούλου

Κίνηση: Φαίδρα Σούτου

Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Νίκος Συμβουλίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: ομάδα ARTimeleia

Παίζουν: Μαρία Γκιώνη, Ειρήνη Ιωάννου, Ιορδάνης Κασάπογλου, Μαριλιάνα Λυγερή, Πάνος Πολυπαθέλης, Βασίλης Ψυλλάς

Διερμηνεία στη νοηματική: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου

Διάρκεια: 50’

Εισιτήρια:

Στις παιδικές χαρές: ελεύθερη συνεισφορά

Στο θέατρο Φούρνος: 10€ (γενική είσοδος), 5€ (φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65 & ατέλειες)

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία