Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Γ. Μπέζος, Κ. Νταντάμη, Ντ. Στασινοπούλου & Θ. Οικονόμου «Όταν χαμηλώνουν τ’ άστρα»

Οι Γιάννης Μπέζος, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου και Θοδωρής Οικονόμου παρουσιάζουν διαδικτυακά στον ΙΑΝΟ δύο μοναδικές και διαφορετικές παραστάσεις στις 06 & 07/11 με τίτλο «Όταν χαμηλώνουν τ’ άστρα».

Η ποίηση και η τέχνη, όπως έλεγε ο μεγάλος Γκάτσος, μας φέρνουν σε επαφή με τη ρίζα μας. Περάσαμε μεγάλα χρονικά διαστήματα ψευτοευημερίας και αρχοντοχωριατισμού, με ισχυρές αντανακλάσεις ελαφρότητας στις τέχνες γενικότερα. Τώρα που τα πράγματα δυσκόλεψαν, μόνο το ποιητικό μας παρελθόν είναι σε θέση να μας παρηγορήσει. Την ευαισθησία που εντέχνως και επιμελώς κρύβουμε όλοι μας, θα έρθει η ποίηση και θα την αποκαλύψει. Ο Σεφέρης, ο Αναγνωστάκης, ο Καρυωτάκης, ο Καβάφης, ο Λαπαθιώτης, ο Ελευθερίου, η Πολυδούρη, ο Σαραντάρης, ο Ελύτης, ο Ρίτσος, ο Γκάτσος, ο Σινόπουλος, ο Ίσαρης, η Χατζηλαζάρου, ο Καρούζος, ο Εγγονόπουλος, ο Καββαδίας, ο Ουράνης, ο Λειβαδίτης, ο Βάρναλης, δεν έγραψαν για να μας φοβίζουν, αλλά για να μας δημιουργούν ορίζοντες ελευθερίας ουσιαστικής. Ας τους ακούσουμε μαζί με τις νότες του Θεοδωράκη, του Σπανού, του Λεοντή, του Παπαδημητρίου, της Πλάτωνος, του Οικονόμου, του Μαρκόπουλου, του Μικρούτσικου.

Παρουσίαση, Τραγούδι: Γιάννης Μπέζος

Απαγγελία, Τραγούδι: Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου

Στο πιάνο ο Θοδωρής Οικονόμου.

Οι ποιητικές βραδιές είναι αφιερωμένες στον Μανώλη Γλέζο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO, το κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία