Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εδώ ΣΕΗ, εδώ ΣΕΗ, πάνω από το Πολυτεχνείο εκπέμπουμε μαζί»

Μια ιδιαίτερη διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιεί σήμερα το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από τα γραφεία του, απέναντι από την πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου, από όπου «θα εκπέμπει δυνατά για να σπάσει την σιωπή».

 
Όπως σημειώνει ο ΣΕΗ, θα επιλέξει τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα και θα αναμεταδώσει ζωντανά μια συλλογική ανάγνωση του βιβλίου «Ανθρωποφύλακες», ενός από τα κορυφαία ντοκουμέντα της Χούντας και των βασανιστηρίων της. 
 
 
«Μετά από 47 χρόνια για πρώτη φορά οι δυνάμεις καταστολής θα είναι μέσα στο Πολυτεχνείο και όλοι εμείς απέξω. Μετά από 47 χρόνια κανένα τραγούδι, κανένα σύνθημα, κανένα γέλιο δεν θα ακουστεί. Μετά από 47 χρόνια θέλουν να επικρατήσει η σιωπή. Απέναντι σ’ αυτήν την προκλητική ιστορική απόφαση του αστυνομικού μας κράτους και σπάζοντας την επιβεβλημένη ησυχία, αποφασίζουμε να γίνουμε ΕΜΕΙΣ η φωνή του Πολυτεχνείου και να ταξιδέψουμε παντού» τονίζει ο σύλλογος.
 
Έλληνες ηθοποιοί θα διαβάσουν το έργο του συγγραφέα, δημοσιογράφου και βασανισθέντα από την Χούντα, Περικλή Κοροβέση. «Επιλέγουμε εν μέσω πρωτοφανών απαγορεύσεων, ηθοποιοί από τα σπίτια τους σε όλη την Ελλάδα, να διαβάζουν και η φωνή τους να αναμεταδίδεται ζωντανά από τα μπαλκόνια του ΣΕΗ».
 
«Όποιος/α θέλει να συμμετέχει συνδέεται στην πλατφόρμα Zoom, από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00, και διαβάζει περίπου μια παράγραφο από το βιβλίο» αναφέρει ο σύλλογος, που με τη δράση αυτή αποτίει παράλληλα έναν φόρο τιμής στην μνήμη του Περικλή Κοροβέση, που έφυγε από κοντά μας στις 11 Απριλίου. 
 

Περισσότερες οδηγίες στη σελίδα του Συλλόγου