Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκλονιστική εξομολόγηση:Πώς με κακοποιούσε επί τέσσερα χρόνια γνωστός θεατράνθρωπος

Την αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίησή του όταν ήταν 15 ετών και επί τετραετία από γνωστό θεατράνθρωπο, ηθοποιό και σκηνοθέτη, ξεδίπλωσε στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του ο 40χρονος σήμερα Βασίλης.

Τα όνειρα

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο Βασίλης αναφέρθηκε στις θεατρικές αναζητήσεις του και τα πρώτα θεατρικά εγχειρήματά του, στα 15του, μαζί με άλλους συμμαθητές και συμμαθήτριές του.

Η αγάπη του για το θέατρο και η έντονη επιθυμία του να ασχοληθεί με την υποκριτική τον οδήγησαν σε μια παράσταση του ανθρώπου που έμμελε να σημαδέψει την ψυχή του. 

«Κατά τη διάρκεια αυτής της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε. Κολακεύτηκα, ενθουσιάστηκα και μου δημιουργήθηκε η απορία αν ήταν μέρος του ρόλου ή αν όντως με κοιτάει» περιγράφει.

Οταν τελείωσε η παράσταση πήγε με τους συμμαθητές του στα παρασκήνια για να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές και να τους γνωρίσει.

«Με είδε και μια διάλεξε. Μου είπε «έλα εσύ εδώ» και όντως πήγα κι έκατσα δίπλα του. Εκείνη την ώρα ένιωσα πάρα πολύ ξεχωριστός. Νόμιζα ότι κατάλαβε πως έχω ταλέντο και το είδα σαν ευκαιρία. Ειδοποίησα τους συμμαθητές μου και την καθηγήτρια ότι θα μείνω παραπάνω γιατί θέλει να μου μιλήσει ο ηθοποιός» αφηγείται ο Βασίλης.

Η σεξουαλική κακοποίηση

«Στο τέλος της συζήτησής μας – ήταν μπροστά κι άλλη ηθοποιός της παράστασης που περιφερόταν – με ρώτησε αν θέλω αυτόγραφο. Εγώ του απάντησα όχι, δεν ένιωθα την ανάγκη ότι είναι κάτι να μου υπογράψει κάποιος ένα αυτόγραφο. Αυτός τότε γύρισε το αυτόγραφο και μου έγραψε το σταθερό του τηλέφωνο και μου είπε να τον πάρω την επόμενη ημέρα τηλέφωνο» προσθέτει.

Ο Βασίλης του τηλεφώνησε και, όπως του ζήτησε ο γνωστός ηθοποιός, άρχισε να τον επισκέπτεται στο σπίτι του.

Στην τρίτη επίσκεψη του αποκάλυψε τις προθέσεις του καθώς δέχτηκε τη σεξουαλική κακοποίησή του.

«Καθόμασταν δίπλα – δίπλα στον καναπέ. Με προσέγγισε. Εγώ ήμουν ταραγμένος και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρονών. Είχα πάει για να συζητήσω για το θέατρο και αιφνιδιάστηκα. Είχα παγώσει. Αλλά μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό» λέει ο Βασίλης. 

«Υπήρχε πάντα εκεί ένα παιδί»

«Εφυγα και δεν πήγα τις πρώτες ώρες στο σχολείο. Είπα την ιστορία σε μια φίλη μου. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε γίνει. Εκείνος μου είχε πει να τον παίρνω τηλέφωνο και να συναντηθούμε την επόμενη ημέρα. Δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Εχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας. Την τρίτη φορά δέχθηκα τη σεξουαλική κακοποίηση. Εγώ απλά ακολουθούσα. Ολο αυτό κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια» αναφέρει.

Εγκλωβισμένος στα ερωτήματα της εφηβείας του, όπως ο ίδιος εξομολογείται, τα οποία σχετίζονταν με τα θεατρικά όνειρά του, τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, έμενε προσκολλημένος σε αυτήν την ιδιότυπη σχέση, μην μπορώντας να αντιδράσει καθώς ο «πρωταγωνιστής» της κατάφερνε με διάφορους τρόπους να τον παρασύρει.

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ χειριστικός. Μου πέρασε ότι το θέλω όλο αυτό. Οτι μου αρέσει. Επειδή είχα ήδη αναζητήσει τη σεξουαλική μου ταυτότητα, λέγοντάς μου αυτός αυτά τα πράγματα ένιωθα ότι είναι δική μου απόφαση να συμμετέχω σε όλο αυτό. Οταν μεγάλωσα κατάλαβα. Αυτός ήταν 31 τότε», εξομολογήθηκε.

Αποκάλυψε, επίσης, πως όταν πήγαινε σπίτι του υπήρχε πάντα εκεί ένα παιδί και κάποια στιγμή «μου πρότεινε να βρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, μαθητές του».

«Μια φορά ήταν με μία μαθήτριά του όταν πήγα σπίτι του. Και μου είπε να κάνουμε κάτι οι τρεις μας. Εγώ αρνήθηκα» περιέγραψε ο Βασίλης.


«Oταν πήγαινα σπίτι του υπήρχε πάντα εκεί ένα παιδί» αποκάλυψε ο Βασίλης

«Τον αποκάλεσα παιδεραστή»

Το μυαλό του απασχολούσαν διαρκώς τα βασανιστικά ερωτήματα για το περιεχόμενο αυτής της σχέσης και τον δικό του ρόλο μέσα σε αυτήν την τραυματική, όπως αποδείχτηκε και στη συνέχεια της ζωής του, εμπειρία.

«Ημουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή» είπε ο Βασίλης, όταν πλέον αποφάσισε πως πρέπει να σπάσει τα δεσμά που τον κρατούσαν δεμένο με αυτόν τον άνθρωπο για τον οποίο πλέον ένιωθε μόνο αποστροφή.

Ο 40χρονος, σήμερα, Βασίλης αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του. Δεν ζει στην Ελλάδα και δεν έχει σχέση με τα εγχώρια θεατρικά δρώμενα.

Ο λόγος που αποφάσισε να προχωρήσει στην αποκάλυψη της τόσο τραυματικής γι’ αυτόν εμπειρίας είναι για να αποτρέψει άλλα παιδιά να βρεθούν στην ίδια με εκείνον θέση.

«Ετοιμος για το επόμενο βήμα»

«Νιώθω πάρα πολύ καλά που μίλησα γι’ αυτό. Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα» είπε ο Βασίλης στο τέλος της αφήγησής του.

Η δικηγόρος του Μαρία Κούρτεση, η οποία παρενέβη στην εκπομπή, εξήγησε πως μίλησε μαζί του για πάρα πολλή ώρα πριν πάρει την απόφαση να προχωρήσει στα επόμενα βήματα, κινώντας τις δικαστικές διαδικασίες γι΄αυτήν την επώδυνη εμπειρία ζωής.

«Καθίσαμε 6 ώρες και μιλήσαμε για το προσωπικό του βίωμα. Του είπα πως είναι αδικήματα που έχουν παραγραφεί, αλλά ότι πλέον έχει δικηγόρο και δεν χρειάζεται να καταφύγει στα social media. Εχει στοιχεία, έχει δικηγόρο, πάει στον εισαγγελέα. Εδώ πρέπει να σεβαστούμε ότι υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει πολιτεία, υπάρχει ένα πλαίσιο που προστατεύει» είπε η κα Κούρτεση.

 

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ