Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Εκτός Δραματικής Σχολής Εθνικού ο Λιβαθινός

Τον βηματισμό του προσπαθεί να βρει ξανά το Εθνικό Θέατρο. Η παραίτηση Λιγνάδη και όσα ακολούθησαν τροφοδότησαν για καιρό τις φήμες περί εξεγερμένων σπουδαστών στη Δραματική Σχολή εξαιτίας ανάρμοστων συμπεριφορών από καθηγητές τους, γεγονός που αρχικά αποδόθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη, όμως δεν επρόκειτο περί αυτού. Την αφορμή για τις φήμες έδωσε η ανακοίνωση που δημοσίευσε ο Σύλλογος Σπουδαστών στις 30 Ιανουαρίου στην επίσημη σελίδα του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Στις 6 Φεβρουαρίου οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου είχαν διαδικτυακή συνάντηση με τους καθηγητές τους (συνάντηση που ζήτησαν οι ίδιοι οι σπουδαστές) και το τοπίο ξεκαθάρισε. Σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα οι σπουδαστές κατονόμασαν συγκεκριμένο καθηγητή, τον Στάθη Λιβαθινό, κατηγορώντας τον για αλαζονική, αυταρχική συμπεριφορά και «πρακτικές διδασκαλίας» με χρήση «μειωτικών, απαξιωτικών και ομοφοβικών σχολίων τα οποία τραυμάτιζαν την αξιοπρέπειά τους και δημιουργούσαν ένα κλίμα διακρίσεων και φόβου».

Σε επιστολή μάλιστα προς τους καθηγητές τους (η οποία προηγήθηκε της συνάντησης) οι σπουδαστές σημείωναν πως «η επώνυμη καταγγελία συγκεκριμένων περιστατικών που συνέβησαν στο παρελθόν στη σχολή μας είναι μια πολύπλοκη και επώδυνη διαδικασία και δεν μπορεί κανένας και καμία να πιεστεί επί τούτου».

«Οι σχέσεις μεταξύ σπουδαστών και καθηγητών αποκαταστάθηκαν και η σχολή έχει προχωρήσει ήδη στη διερεύνηση των περιστατικών που αναφέρθηκαν, ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα» ανέφερε η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση η διευθύντρια Σπουδών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, Δηώ Καγγελάρη, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Σπουδαστών.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούσε η φήμη ότι ο Στάθης Λιβαθινός απομακρύνθηκε από τη Δραματική Σχολή, χτες οι φήμες εντάθηκαν, ωστόσο ο ίδιος ο σκηνοθέτης διαψεύδει και ότι του ζήτησαν να απομακρυνθεί και ότι ο ίδιος παραιτήθηκε. Υποτίθεται ότι μέχρι αργά το βράδυ θα εξέδιδε σχετικό δελτίο Τύπου, αλλά τελικά δεν ήρθε.

Ωστόσο η διευθύντρια της Σχολής, Δηώ Καγγελάρη, έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση («Lifo»): «Ο Στάθης Λιβαθινός δεν έχει υποβάλει ακόμα την παραίτησή του, θα την υποβάλει αύριο το πρωί. Στην παραίτηση οδηγείται μετά από καταγγελίες των σπουδαστών για αυταρχική συμπεριφορά. Η διάσταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των σπουδαστών και του κ. Λιβαθινού είναι αγεφύρωτη. Η Σχολή συνεχίζει τη λειτουργία της με διαφάνεια και σεβασμό προς τους καθηγητές και τους σπουδαστές και με ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου».

 Πριν λίγο το Εθνικό Θεάτρο έστειλε και σχετική ανακοίνωση. Αναλυτικά αναφέρει:

 

Παρά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να θεραπευθεί η δυσαρμονία που ανέκυψε κατά τη διδακτική διαδικασία και να επανέλθει κλίμα συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ του Καθηγητή κ. Στάθη Λιβαθινού και των σπουδαστών της Σχολής.

Ο κ. Λιβαθινός, έχοντας τη διάθεση να διευκολύνει τη λειτουργία και το εκπαιδευτικό έργο της Δραματικής Σχολής αλλά και να αποφορτίσει την κατάσταση, έλαβε την απόφαση να αναστείλει επ’ αόριστον τα διδακτικά καθήκοντά του. Η Δραματική Σχολή σέβεται την απόφασή του αυτή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, κατά τη θητεία του ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, η ίδρυση του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής και η μεταστέγασή του στις εγκαταστάσεις του «Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

 

 

 

Πηγή:https://www.efsyn.gr/

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία