Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

To Funny Girl Κατερίνα Βρανά αποκαλύπτεται στο Texnes-plus!

Οι ανθρώπινες εμπειρίες είναι στη βάση τους κοινές. Έχουμε ίδιες αγωνίες, ίδιες επιθυμίες, ίδιους φόβους. Λυπούμαστε για τους ίδιους λόγους και γελάμε με τις ίδιες αφορμές. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος που ο καθένας εκφράζεται. Η Κατερίνα Βρανά με τον δικό της τρόπο παρατηρεί, ερμηνεύει, γράφει, επικοινωνεί. Και πετυχαίνει να μας κάνει να γελάσουμε ακόμα και με τα πιο σοβαρά θέματα. Δεν είναι τυχαία υποψήφια για Laugh Factory’s Funniest Person!

 

Πώς προέκυψε η παράσταση "About sex";

Προέκυψε από συζητήσεις με τον μικρό μου αδερφό κι από ένα ντοκιμαντέρ για το πώς το διαδίκτυο έχει επηρεάσει τη βιομηχανία παραγωγής πορνογραφικών ταινιών. Ο συνδυασμός αυτών των δύο με έκανε να θέλω να συζητήσω και να αναλύσω το πόσο το σεξ είναι παντού και συγχρόνως πουθενά, το ότι δε φαίνεται να συζητάμε ουσιαστικά για το σεξ και το φόβο μου ότι έχουμε χάσει τελείως τη μπάλα όσον αφορά το θέμα αυτό.

Τα κείμενά σας βασίζονται σε τεχνικές αυτοσχεδιασμού ή είναι αποτέλεσμα καθαρά συγγραφικής δουλειάς;

Για να μη μπερδευόμαστε θα ήθελα να χωρίσω στα δύο αυτό το κομμάτι: Στην προετοιμασία κειμένων και στην παρουσίαση κειμένων. Η προετοιμασία στη δική μου περίπτωση έχει περισσότερο αυτοσχεδιασμό και λιγότερο συγγραφή, ενώ η παρουσίαση των κειμένων επί σκηνής στηρίζεται στα ήδη δουλεμένα κείμενα και δεν έχει σχεδόν καθόλου αυτοσχεδιασμό μέσα.

Πότε κάτι είναι αστείο; 

Όταν σε κάνει να γελάς.

texnes-plus katerina vrana (1).jpg

Πώς λειτούργησε η παράσταση στην πορεία της στο εξωτερικό, αν λάβουμε υπόψη πως συχνά το τι θεωρείται αστείο είναι υπόθεση "εθνική", καθώς προκύπτει από τις κοινές εμπειρίες;

Και αυτή η παράσταση όπως και η προηγούμενη ("Φέτα με τη Βασίλισσα") ήταν sold out σε Αγγλία, Ελλάδα κι Αυστραλία, κάτι που έχει επιβεβαιώσει την πεποίθησή μου για το χιούμορ. Όλοι μπορούν να γελάσουν με τα πάντα, αρκεί να τους τα παρουσιάσεις και να τους τα εξηγήσεις σωστά, γιατί στο κάτω κάτω όλα είναι ανθρώπινες εμπειρίες.

Αλλάζει η παράσταση ανάλογα με τους θεατές της;

Αλλάζει όσον αφορά την ατμόσφαιρα ή την ένταση ή το γενικότερο mood, όχι όμως όσον αφορά τα κείμενα.

Είναι το χιούμορ ο καλύτερος τρόπος να μιλήσουμε για τα πιο σοβαρά θέματα;

Ναι, βέβαια! Μέσω του γέλιου «μαλακώνουν» και τα πιο σκληρά θέματα. 

Ο έρωτας και το σεξ εκφράζονται και αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους ανθρώπους ανάλογα με την εποχή;

Σίγουρα. Νομίζω πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πόσο αυστηρή ή χαλαρή είναι μια κοινωνία. Ας πούμε ο Ρωμαίος κι η Ιουλιέτα ήταν δύο δεκατετράχρονα, που έτσι και τους είχαν αφήσει ήσυχους να κάνουν  ό,τι ήθελαν, θα είχαν ξενερώσει και θα τα είχαν χαλάσει μέσα σε δύο χρόνια. Η αυστηρή κοινωνία στην οποία ζούσαν και η μεσαιωνική βεντέτα των γονιών τους τους έκανε να νομίζουν πως ζουσαν τον έρωτα της ζωής τους. Άσε ρε δεκατετράχρονο που θα πεθάνεις και για τον έρωτα της ζωής σου! Είναι ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ!

Η υποψηφιότητά σας στον διετή Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Laugh Factory’s Funniest Person τι σκέψεις και συναισθήματα σας δημιούργησε;

Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε αυτό το διαγωνισμό και είμαι απίστευτα χαρούμενη που λαμβάνω μέρος σε ένα διαγωνισμό παγκόσμιου βεληνεκούς (89 κωμικοί από 56 χώρες) που διοργανώνεται από ένα από τα πιο διάσημα comedy clubs του κόσμου. Ελπίζω να καταφέρω να περάσω στον επόμενο γύρο, που βασίζεται στο πόσο καλά πάει το κλιπάκι σου διαδικτυακά. Οπότε σας παρακαλώ κάντε κλικ ΕΔΩ και δείτε το κλιπάκι και κάντε like, share, facebook, twitter, ό,τι μπορείτε!

texnes-plus katerina vrana (2).jpg

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης της θεματολογίας σας;

Τα πάντα. Η καθημερινή ζωή, οι φίλοι μου, οι γονείς μου, οτιδήποτε μου κινήσει την περιέργεια.

Τι μπορεί να σας κάνει να γελάσετε στην καθημερινότητα;

Οι φίλοι μου, η οικογένειά μου, ηλίθια βιντεάκια στο Youtube και οι συνάδελφοί μου.

 

Για τον διαγωνισμό Laugh Factory’s Funniest Person μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:

http://www.laughfactory.com/fpiw

 

Το clip της Κατερινάς Βρανά:

Ιστοσελίδα: http://www.katerinavrana.com/

Fb: https://www.facebook.com/KaterinaVranaPage

 

 

 

 

tp250X300PAGAKI

anixnos250x300

warplanes250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία