Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Σόνια Θεωδορίδου: «Όσο νοσούν οικογένεια και σχολείο τότε η α-παιδεία θα συνεχίζεται»

Θα ενσαρκώσει την ντίβα γάτα Γκριζαμπέλα και θα ευτυχήσουμε να ακούσουμε το “memory” από την μαγική φωνή της.

Το Cats είναι ένα φαινόμενο. Η πρώτη παράσταση ανέβηκε στο Λονδίνο και παιζόταν αδιάκοπα για 21 χρόνια ενώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η παραγωγή του Broadway κέρδιζε το χειροκρότημα του κοινού για 18 χρόνια χωρίς διακοπή. Είναι το 4ο μακροβιότερο μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway.

 

Είχα την τύχη να βρεθώ σε μια από τις τελευταίες πρόβες, λίγο πριν ανοίξει η αυλαία στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Λ. Πειραιώς 254) και πραγματικά η ατμόσφαιρα που έζησα ήταν μαγική.

Ηθοποιοί έβγαιναν με τα κοστούμια και τα εξαιρετικά μακιγιάζ, ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Μαλισσόβας  μιλούσε πότε σε όλους μαζί πότε σε μικρότερα πηγαδάκια, ο διευθυντής ορχήστρας, Αλέξιος Πρίφτης το ίδιο, όπως και ο χορογράφος, Θοδωρής Πανάς.
Αλλά τελικά δεν ήταν ηθοποιοί αυτό που βλέπαμε: ήταν γάτες! Γάτες που τραγουδούσαν, γάτες που χόρευαν, γάτες που έτρεχαν ανάμεσα στα καθίσματα του θεάτρου για ζέσταμα. Εξαιρετική κίνηση και φωνές που απέδιδαν την εξαιρετική μουσική του Βέμπερ αβίαστα και με πάθος. (Στο τέλος της συνέντευξης υπάρχει ένα βίντεο με όλες τις φωτογραφίες της πρόβας)

Απόψε ανοίγει η αυλαία γι’ αυτή τη φιλόδοξη παραγωγή και είναι μεγάλη μου τιμή η μικρή κουβέντα που κάναμε με την κορυφαία Ελληνίδα σοπράνο, κυρία Σόνια Θεοδωρίδου που θα ερμηνεύσει την Γκριζαμπέλα. Την πιο διάσημη από τις διάσημες «Γάτες».

Ποια η διαφορά της όπερας από το μιούζικαλ;

Το μιουζικαλ είναι μουσικό θέατρο όπως και η Όπερα, το οποίο περιλαμβάνει διαλόγους, τραγούδια, πολλά χορωδιακά και φυσικά χορό. Ο καλλιτέχνης οφείλει να μπορεί να τραγουδά ταυτόχρονα και να χορεύει. Επίσης η δομή της ορχήστρας είναι τελείως διαφορετική. Χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά όργανα και όλοι οι συντελεστές έχουν μικρόφωνο.

Η όπερα είναι είναι μουσικό θέατρο επίσης με τελείως διαφορετική δομή. Οι τραγουδιστές τραγουδούν χωρίς μικρόφωνο ,υπάρχει μεγάλος όγκος ορχήστρας και οι διάλογοι αποδίδονται με μορφή τραγουδιού.

Κάποιος θεατής αμύητος και στα δύο είδη ποιο θα διάλεγε ποιο εύκολα, και γιατί συμβαίνει αυτό;

Σίγουρα το μιούζικαλ είναι πιο εύπεπτο, διασκεδαστικό και πόπ.

Είναι πιο λαϊκό .Η όπερα χρειάζεται μεγαλύτερη εμβάθυνση και περισσότερη παιδεία .

Με την δεδομένη οπερατική εμπειρία σας, ποιες δυσκολίες συναντήσατε στην εκμάθηση του ρόλου της Γκριζαμπέλα;

Διαβάστε τη συνέχεια στο viewtag.gr 

250x300 knives

ANIXNOS

anixnos250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

Kalomoira2.jpg

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία