Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Τάσο Γιαννόπουλε: Κακά τα ψέματα, γιατί έχουν τέτοια επιτυχία οι «12 Ένορκοι»; (συνέντευξη)

Από τον Σπύρο Σιακαντάρη
 
Πριν λίγες μέρες, ο δρόμος με οδήγησε στο αγαπημένο Θέατρο Αλκμήνη,το οποίο με τις παραγωγές του,μας εκπλήσει ευχάριστα τα τελευταία χρόνια.Το ραντεβού μου ήταν με τον Τάσο Γιαννόπουλο, τον ταλαντούχο ηθοποιό που έχει αγαπήσει πολύ το κοινό μέσα από την τηλεόραση και το θέατρο.Πρωταγωνιστεί για τρίτη χρονιά στο έργο "Κακά τα ψέμματα" όπου υποδύεται τον κεντρικό ήρωα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα. 
 
Πρόκειται για μια σημερινή φρέσκια κωμωδία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Αλέξανδρος Χούντας, ο οποίος παίζει και στην παράσταση, μαζί με ένα κεφάτο δεμένο σύνολο ηθοποιών. Είδα την κωμωδία, γέλασα με την ψυχή μου και διαπίστωσα για άλλη μια φορά πως το κοινό διψά για καλές ελληνικες κωμωδίες με ελαφρώς σουρεαλιστικά στοιχεία και χωρίς βωμολοχία. Μετά το τέλος της παράστασης καθίσαμε στην πρώτη σειρά της άδειας πλατείας, όπου είχα την ευκαιρία μέσα από μια χαλαρή κουβέντα να τον γνωρίσω καλύτερα.
 
Φεύγοντας από το θέατρο,στο δρόμο υπό βροχή, σκέφτηκα πόσο ήρεμος, χαμογελαστός και ευγενικός άνθρωπος είναι, ξέχωρα από πολύ καλός ηθοποιός με χαρακτηριστικές ερμηνείες, 
χωρίς την "μανιέρα",η οποία δυστυχώς,χαρακτηρίζει πολλούς συναδέλφους του. Πραγματικά χάρηκα και απόλαυσα πολύ την συζήτηση μας.
 
 
Που γεννήθηκες;
 
Στην Αθήνα, το 1972.
 
Υπάρχει κάποια συγγενική σχέση με τον παλιό ηθοποιό Τάσο Γιαννόπουλο;
 
Όχι καμία σχέση. Πρόκειται για συνωνυμία. Το όνομα μου το πήρα από τον πατέρα της μητέρας μου που λεγόταν Τάσος Στεφάνου. 
Με έχουν ρωτήσει πολλοί αν έχω συγγένεια ήδη από την εποχή που είχα πάει να δώσω εξετάσεις στο Υπουργείο.
 
Για τρίτη χρονιά σε συναντάμε στην παράσταση «Κακά τα ψέματα». Ποιός είναι ο ήρωας που υποδύεσαι;
 
Ο ήρωας της παράστασης είναι ο Στράτος, ο οποίος δεν μπορεί να πει ψέμματα. Αυτό είναι το πρόβλημα του. Μέσα από αυτό βλέπουμε την ιστορία της ζωής του από μικρό παιδί. 
Αυτό είναι μια στάση ζωής, η οποία του δημιουργήθηκε από μικρός. Είχε αυτή την ανάγκη να μιλάει ελεύθερα και σιγά σιγά όσο μεγάλωνε γινόταν όλο και πιο έντονο και έφτασε σε αυτό το σημείο όπως είδες.
 
Πόσο κοντά είσαι στον ήρωα; Υπάρχουν κοινά στοιχεία στον χαρακτήρα σου;
 
Προσπαθώ να έχω, γιατί είναι ένας υπέροχος χαρακτήρας. Κοίταξε να δεις εμείς στη ζωή μας έστω και τα κατά συνθήκη ψέμματα τα λεμε. Ενώ ο Στράτος ούτε αυτά δεν λέει.
Είναι τόσο καθαρός και ευθύς χαρακτήρας που θα ήθελα να του μοιάζω.
 
 
Είναι κουραστικό να παίζεις για μεγάλο διάστημα τον ίδιο ρόλο; 
 
Όχι δεν είναι και ειδικά αυτό το έργο και αυτός ο ρόλος είναι μεγάλη απόλαυση. Το απολαμβάνω, μου αρέσει πάρα πολύ. Έχουν αλλάξει και πολλά από την πρώτη φορά.
Και μεταξύ μας υπάρχει μεγαλύτερο δέσιμο και την παράστασημε προσπαθούμε να την εξελίσουμε και να την κρατήσουμε ζωντανή. 
 
tasos giannopoulos 2 texnes plus 
 
 
Ο Στράτος στην πορεία του έργου αλλάζει πολλές δουλειές. Εσύ χρειάστηκε να κάνεις κάποιο άλλο επάγγελμα;
 
Από τη στιγμή που μπήκα στη δραματική σχολή και μετά «Δόξα τω Θεώ», δεν χρειάστηκε να ασχοληθω με κάτι άλλο. 
Τελειώνοντας τη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου το 1993, σιγά σιγά με φίλους και συμμαθητές από τη σχολή κάναμε κάποια πράγματα. 
Αργότερα έβρισκα δουλειά μέσα από τις οντισιόν και δε χρειάστηκε παράλληλα να κάνω κάποιο άλλο επάγγελμα
 
Συνάντησες δυσκολίες ή εμπόδια στο δρόμο σου;
 
Βεβαίως,γιατί είναι ένα δύσκολο επάγγελμα. Πάρα πολλοί άνθρωποι. Υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός - ο οποίος είναι καλός - υπάρχει και ανταγωνισμός. 
Αλλά αν βάλεις το κεφάλι κάτω και πείς θα προχωρήσω και θα συνεχίσω και θα τα καταφέρω, κάποια στιγμή σιγά σιγά έρχεσαι σε κάποια ισορροπία και έχεις δουλειά συνεχώμενα.
 
Ο Στράτος είναι ένας αμετανόητος εργένης νομίζω σε αυτό μοιάζετε. 
 
Όχι εγώ δεν είμαι αμετανόητος (γελάμε). Παλιότερα, ίσως ,ναί. Αλλά αυτό όχι δεν είναι κοινό χαρακτηριστικό μας.
 
tasos giannopoulos 1 texnes plus
 
Είσαι ένας ηθοποιός με χαμηλό προφίλ και δεν έχεις απασχολήσει ποτέ τα ΜΜΕ όσον αφορά την προσωπική σου ζωή. Θεωρείς οτι κάποιοι συνάδελφοί σου προβάλλουν  την προσωπική τους ζωή για να έχουν δημοσιότητα;
 
Κοίταξε να δείς αυτό συμβαίνει άμα είναι κάποιος γνωστός ηθοποιός και είναι σε σχέση με κάποια συνάδελφο η κάποια γνωστή θα βγεί στη δημοσιότητα αναπόφευκτα κάποια στιγμή.
Από τη στιγμή που είσαι δημόσιο πρόσωπο αυτά συμβαίνουν. Πολλές φορές πάνε και μαζί.
 
Φέτος σε συναντάμε και στην sold out παράσταση "Οι 12 ένορκοι" εδώ στο θέατρο Αλκμήνη.  
Είμαι ο ένορκος με τον αριθμό 10, ο οποίος δεν είναι και καλός, είναι αρνητικός χαρακτήρας.
Μια υπέροχη παράσταση μια σπουδαία δουλειά που συνεχίζει για πέμπτο χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος της.
 
Την είχες δει την παράσταση πριν;
 
Βέβαια, την είχα παρακολουθήσει στην πρεμιέρα της, την πρώτη χρονιά.
 
Τώρα που είσαι μέρος αυτής της παράστασης που σημειώνει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
 
Οφείλεται, πρώτα από όλα, στο ίδιο το έργο.Από τις πρόβες που έκανα το καταλάβαινα και όταν ξεκίνησαν οι παραστάσεις όλο και περισσότερο το αντιλαμβανόμουν. Είναι για μένα ένα από τα 
καλύτερα έργα που έχω παίξει. Είναι τόσο δυνατό έργο και οι δώδεκα ρόλοι είναι  υπέροχοι. Πιστεύω οτι όλοι οι ηθοποιοί που παίζουμε σ' αυτή την παράσταση είμαστε τυχεροί. 
 
tasos giannopoulos enorkoi
 
Έχει συμβεί κάποιο περιστατικό η ευτράπελο σε κάποια παράσταση; 
 
Προχθές όσο εξελισσόταν η ιστορία και έφτανε προς το τέλος που γίνεται μια πολύ σημαντική αποκάλυψη για μια γυναίκα μάρτυρα, πετάχτηκε μια θεατής και λέει "τα γυαλιά, φορούσε γυαλιά".
Από οτι μου έχουν πει συνάδελφοι, οι οποίοι παίζουν περισσότερα χρόνια, έχουν συμβεί πάρα πολλά πράγματα και αυτό γιατί οι θεατές βιώνουν την ιστορία. 
  
Στην τηλεοπτική σειρά "Ευτυχισμένοι μαζί", γνώρισες πολύ μεγάλη επιτυχία με το ρόλο του Μάκη. Η αναγνωρισιμότητα που δίνει ένας επιτυχημένος τηλεοπτικός ρόλος ειναι διαβατήριο για περισσότερες ευκαιριές για έναν ηθοποιό στο θέατρο;
 
Συμβαίνει αυτό βέβαια. Σου δίνει ένα βήμα. Σε γνωρίζει ο κόσμος. Βοηθάει πολύ και είμαι πολύ τυχερός γι΄αυτό. 
 
 
 tasos gianopoulos 3 texnes plus
 
 
 
Ο Τάσος Γιαννόπουλος πρωταγωνιστεί για τρίτη χρονιά στην παράσταση "Κακά τα ψέματα" σε κείμενο και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χούντα και παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη στις 21:30 στο Θέατρο Αλκμήνη, πληροφορίες - κρατήσεις εδώ ενώ από Πέμπτη εως και Κυριακή στην παράσταση "Οι 12 'ενορκοι" σε σκηνοθεσία Κατερίνας Νικολαίδη που παρουσιάζεται για 5η σεζόν στο θέατρο Αλκμήνη. Πληροφρορίες - κρατήσεις εδώ 
 
 

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία