Τελευταία Νέα
«Γυάλινος Κόσμος»: Τα ανεβάσματα που έγραψαν ιστορία Πρωτοβουλία εργαζόμενων γυναικών στις Τέχνες και τον Πολιτισμό κατά της έμφυλης βίας H Violet Louise αφηγείται το «Ημερολόγιο ενός Σκύλου» Πέθανε η ηθοποιός Τιτίκα Σαριγκούλη Επιπλέον παραστάσεις για την «Ποντικοπαγίδα» Διαβάζοντας παιδικό θέατρο: «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι» της Μ. Γουλή Ο Στέλιος Μάινας συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη Κερδίστε ένα ρολόι της επιλογής σας από τη συλλογή MONELEGANCE Η Artika γιορτάζει τις Small Size Days 2021 με δωρεάν ψηφιακό εργαστήριο για παιδιά «Αφιερώσεις» ζωντανά από το Θέατρο Πορεία Πέθανε η Πένυ Σταυροπούλου Διαβάζοντας παιδικό θέατρο: «Με τα παραμύθια των Γκριμ» της Φ. Δενδρινού Οι «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη» από το Θέατρο Χώρα στις οθόνες μας Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Κόντου Άννα Μάσχα: «Δεν αντέχω την κατάχρηση εξουσίας από τον σκηνοθέτη»
 

Η Ισμήνη Πρωίου μας γράφει γι' αυτό που την «καίει»

Βάλε φωτιά σε ότι σε ότι σε καίει, σε ότι σου τρώει την ψυχή, λέει το τραγούδι του Αγγελάκα κομμάτι αγαπημένο μου έσκασε με την ενότητα "Τι με καίει "

Γράφοντας λοιπόν ίσως καταφέρω να μετριάσω αυτό που με καίει. Σκηνοθετώντας το "Τσίμπημα της σφήκας" κατάλαβα λίγο πολύ πως κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να σκαλίζουν το θέμα του θανάτου και της απώλειας πόσο μάλλον να το βλέπουν στην σκηνή. "Μα γιατί ασχολήθηκες με αυτό το θέμα; πολύ βαρύ". "Ελπίζω η επόμενη παράσταση να είναι κάτι πιο ελαφρύ ". Πως θα ήταν αλήθεια μια  κοινωνία που έχει εκπαιδευτεί να μην φοβάται τον θάνατο η τουλάχιστον να  έχει συμφιλιωθεί με αυτόν

Η κοινωνία μας έχει αδυναμία στα  νιάτα, τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς  στην πρόοδο, αρνείται τον θάνατο τον αντιμετωπίζει σαν αρρώστια που πασχίζει να νικήσει.

Πως θα ήταν αλήθεια αν δεν βλέπαμε τον θάνατο σαν έναν εχθρό? Να μην ήταν μια φυλακή που προσπαθούμε να την αποφύγουμε αλλά σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Σαν την τελευταία φάση της εξέλιξης μας. Σαν ένα κολλητό που σου υπενθυμίζει κάθε μέρα να χαίρεσαι  την ζωή σου. Με τι μάτια θα βλέπαμε τότε το θέατρο? Πως θα διαβάζαμε τα ποιήματα του Καβάφη και του Σολομού .Τότε τα πρόσωπα των θεατών θα ήταν διαφορετικά βγαίνοντας από το θέατρο. Ίσως να σας φανεί αστείο  αλλά τώρα  καταλαβαίνω τι ήθελε να πει ο Καζαντζάκης με την φράση " Δεν ελπίζω τίποτα, δεν.  φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος".

 

Η Ισμήνη Πρωίου σκηνοθετεί «Το Τσίμπημα της σφίγγας» για λίγες ακόμη παραστάσεις στο Θέατρο Επί Κολωνώ (μέχρι 22 Ιανουαρίου)

 

 

 

popolaros banner

popolaros banner

popolaros banner

anixnos250x300

warplanes250x300

Video

Μπορείτε να τα αποκτήσετε μ' ένα κλικ στην πόρτα σας στο  https://radshop.gr/

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία