Τελευταία Νέα
Πέθανε η Εύα Κοταμανίδου Netflix: Οι σειρές και οι ταινίες που θα δούμε τον Δεκέμβριο Κερδίστε το βιβλίο της επιλογής σας από την υπέροχη συλλογή "Οι παιδικοί μου ήρωες" Διαδικτυακές Εκπαιδευτικές δράσεις στη Βορέειο Βιβλιοθήκη με την ομάδα Άνασσα Πέθανε η Μαρία Μοσχολιού - Ήταν επί χρόνια Πρωθιέρεια στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας «Το Τρίτο Στεφάνι» έρχεται στις οθόνες μας «Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ TΙΟΥΡΙΝΓΚ»: με τον Ορφέα Αυγουστίδη Κερδίστε ένα ρολόι της επιλογής σας από τη συλλογή MONELEGANCE Το θέατρο Πορεία συνεχίζει τις Live Streaming αναμεταδόσεις με δύο παραστάσεις The Crown: Το φρικτό μυστικό που έκρυβαν από τη Βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι το 1982 Διαβάστε 10 e-books του Αύγουστου Κορτώ δωρεάν! «Η Κυρία του Μαξίμ» μας δίνει ραντεβού στις οθόνες μας Μυθολογία για παιδιά: Κερδίστε το βιβλίο της επιλογής σας «Τρεις Αδελφές»: Δείτε on line την παράσταση του Δημήτρη Καρατζά Ελεάνα Καυκαλά:«Είμαι σε κατάσταση περισσότερο αναζήτησης και λιγότερο ονείρου»
 

Ο Μάνος Στεφανάκης μας γράφει γι' αυτό που τον «καίει»

Λέει ο Δημήτρης Χατζής σε ένα σημείο τού «Ντέτεκτιβ»: «…σαν ένοχος για τη μέρα που πέρασε και δεν άλλαξε τίποτα, για τη μέρα που θα 'ρθει και θα κάνει πάλι, θα τον ξανακάνει τον ίδιο δρόμο.» Αυτό ακριβώς το αίσθημα της ενοχής καίει μέσα μου όταν παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου. Κι εμένα μαζί. Ότι αφήνουμε το χρόνο να περνάει και διαρκώς απομονωνόμαστε, συρρικνωνόμαστε, μένουμε μόνοι, αδύναμοι, αδιάφοροι για τον υπόλοιπο κόσμο. Απλώς επιβιώνουμε. Όπως-όπως. Φεύγουμε τελικά και δεν έχουμε αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Βρισκόμαστε σε μία αδιάκοπη διαδικασία συμβιβασμού με τα κακώς κείμενα του κόσμου, έχοντας στο πλευρό μας όλα εκείνα τα μότο της προσωπικής ευεξίας και αυτοβελτίωσης: Ζήσε τη στιγμή, σκέψου θετικά, ζήσε την κάθε μέρα σα να ‘ναι η τελευταία και μαζί τους ένα σωρό θεωρίες για την κατάκτηση της προσωπικής ευτυχίας. Ναι, είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας, αλλά μέσα σε μια μεγαλύτερη εικόνα που τους περιέχει όλους. Είναι πολιτικός αγώνας η παρουσία μας στη γη. Η παραίτηση στη μοίρα μας, η αδιαφορία για τους άλλους, η αίσθηση ότι αφήνουμε το χρόνο να περνάει χωρίς να βράζει μέσα μας η ανάγκη για το καλύτερο. Αυτά με καίνε. 

Ο Μάνος Στεφανάκης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Δημήτρη Χατζή "Ο Ντέτεκτιβ" που  ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο Skrow κάθε Σάββατο και Κυριακή  στις 21:00.

popolaros banner

popolaros banner

popolaros banner

anixnos250x300

warplanes250x300

Video

Μπορείτε να τα αποκτήσετε μ' ένα κλικ στην πόρτα σας στο  https://radshop.gr/

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία