Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ένκε Φεζολλάρι μας γράφει γι' αυτό που τον «καίει»

Σε ένα κόσμο που κυριαρχεί η βία,η φτώχεια, ο κάθε ''πόλεμος'' κάθε είδους ταπείνωση των ανθρώπων,μια γυναίκα αποφασίζει να αλλάξει και να γίνει άνδρας( η ορκισμένη παρθένα Χάνα) να κρατήσει ακέραιο το είναι της και να αναζητήσει μάταια την ελευθερία φυλακίζοντας το σώμα της.

Αυτό που με'' καίει '' είναι πως μπορούμε να αναζητήσουμε την απόλυτη ελευθερία να κρατήσουμε αμόλυντο το είναι μας όταν κατακλυζόμαστε παντού από σαθρά πολιτικά συστήματα ,από κοινωνίες που νοσούν και πως τελικά το ταξίδι προς το φως (με ότι σημαίνει φως για τον καθένα)του ατόμου μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Συνεπώς στη παράσταση διαπερνά όλη η ιστορία της σύγχρονης Αλβανίας και τέμνει με την σημερινή πραγματικότητα των αιματοβαμμένων Βαλκανίων.Πως ο έρωτας φυλακίζεται και συνάμα οι εκάστοτε κοινωνικοπολιτικές συνθήκες επιδρούν στα ελεύθερα πνεύματα. Σ' αυτό που ο θεατής γίνεται μέτοχος είναι οι 28 εικόνες σε συνεχές Flash back  ζει το απόλυτο και ακραίο συναίσθημα της ηρωίδας και του κόσμου που την περιβάλλει.

 

Ο Ένκε Φεζολλάρι σκηνοθετεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών την "Οργισμένη Παρθένα'' που παρουσιάζεται στις 13 και 14 Ιουλίου για πληροφορίες και κρατήσεις εδώ

 

cover photo:Πάνος Μαζαράκης