Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ρίτα Αντωνοπούλου μας γράφει γι' αυτό που την «καίει»

Η ερώτηση τριγυρνάει στο μυαλό μου από τότε που μου που προτάθηκε να συμμετάσχω στη στήλη του τέχνες plus…καιρό τώρα. Αφού πρώτα άφησα τη μία πλευρά μου να απαντήσει όλα τα γελοία, από το «τσίλι» μέχρι το «πιπέρι καγιέν», την έκανα στην άκρη για να αφήσω χώρο στην αλήθεια.

Τί με καίει αλήθεια;

Η αλήθεια με καίει.

Ποια αλήθεια αλήθεια;.

Η αλήθεια στο βλέμμα. Στην έκφραση, στη δημιουργία. Η αλήθεια στο άγγιγμα μα και στις λέξεις. Το καθαρό, το ατόφιο, το αγνό, το πηγαίο. Το χωρίς φίλτρο.

Πόσα θα γλιτώναμε οι άνθρωποι αν απλά ήμασταν αληθινοί μεταξύ μας; Αν ήμασταν αληθινοί με τον εαυτό μας, τις ανάγκες μας, τις επιθυμίες μας. Αν μαθαίναμε από παιδιά να ακούμε αυτό που αλήθεια καίει μέσα μας κι αν μας προέτρεπαν να το ακολουθούμε. Αν μπορούσαμε να κοιταζόμαστε στα μάτια χωρίς να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Η αλήθεια υπάρχει. Είναι η δική μου. Είναι κι η δική σου. Κι αυτή που υπάρχει στη μέση. Και μπορούμε να τη βρούμε αρκεί να υπάρχει και καλή, αληθινά καθαρή πρόθεση.

Αν απλά μπορούσαμε να κοιταχτούμε βαθιά με αλήθεια.

Αν απλά μπορούσαμε να υπάρχουμε όλοι, αληθινά.

 

Στ’ αλήθεια θα ‘ταν όλα πιο όμορφα.

 

*Τη Ρίτα Αντωνοπούλου απολαμβάνουμε για 2 ακόμη Σάββατα στη μουσική σκηνή Σφίγγα σε ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα με τον Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο.