Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Τι με καίει; Με καίει η αδιαφορία του καθενός μας για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Η ελλιπής εκπαίδευση στα ελληνικά Πανεπιστήμια, τα κτίρια της Αθήνας που καταρρέουν, η διαφθορά, ο νεποτισμός που κυριαρχεί σε όλα τα πεδία είναι αποτελέσματα της δικής μας αδιαφορίας. Μπαίνοντας στη Σχολή Ψυχολογίας, και μάλιστα την περίοδο των μεγάλων καταλήψεων λόγω της αναθεώρησης του άρθρου 16, είχα τη διάθεση να αλλάξω ό,τι δε γίνεται σωστά στο Πανεπιστήμιο, να αγωνιστώ για όσα δικαιούμαι. Αυτό που έζησα ήταν μια μεγάλη απογοήτευση: πολλούς φοιτητές δεν τους απασχολούσε τίποτα εκτός από τους βαθμούς τους και όσοι «ενδιαφέρονταν» ήταν άτομα των παρατάξεων που απλώς μηρύκαζαν όσα τους έλεγε το κόμμα, για να ανελιχθούν στην ιεραρχία και να καρπωθούν την όποια αναγνωρισιμότητά τους. Κατέληξα αηδιασμένος να μην ασχοληθώ άλλο. Σκέφτομαι τώρα πως αυτή η αδιαφορία δεν είναι λύση. Τι με καίει; Με καίει που δεν ξέρω τη λύση. Δεν ξέρω πως μπορεί κάνεις σήμερα να αντιδράσει και αυτό το αδιέξοδο καταλήγει πολλές φορές σε αδιαφορία. Αλλά πρέπει να αντιδράσουμε. Πιστεύω πως ο καθένας μας πρέπει να αλλάξει πρώτα ατομικά, πως η επανάσταση πρέπει να είναι πρωτίστως προσωπική. Οι απογοητεύσεις είναι πολλές και συχνές μα είμαι σίγουρος πως υπάρχει και αποτέλεσμα όταν κανείς επιμένει και προχωράει παρόλες τις δυσκολίες. Ο ήρωας που υποδύομαι, ο * δεν αδιαφορεί. Αντιδρά. Προφανέστατα με λάθος τρόπο. Θα τον κρίνετε σίγουρα ακούγοντάς τον, θα τον καταδικάσετε, αλλά θα ήθελα να σκεφτείτε και μαζί με εσάς κι εγώ: υπαρχει κάποια διαφορετική αντίδραση που θα άλλαζε όντως κάτι; Εγώ πιστεύω πως ναι. Δεν την ξέρω, αλλά ξέρω ότι υπάρχει και θα επιμείνω μέχρι να τη βρω.

 

Ο Στέφανος Παπατρέχας ερμηνεύει το μονόλογο «Υγρασία στους Τοίχους» σε σκηνοθεσία Αναστάση Πινακουλάκη-Λάζαρου Βαρτάνη που παίζεται κάθε Παρασκευή στις 20:00 στο Black Box του Επί Κολωνώ. (Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας) 

 

250x300 knives

ANIXNOS

anixnos250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Το ημερολόγιο του Αζόρ

Για μια μοναδική παράσταση στο Bob Festival

Παρασκευή 14/6 στις 18:30 στο θέατρο Κιβωτός

Κλείστε εγκαίρως τη θέση σας εδώ

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

Kalomoira2.jpg

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία