Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Η Βασιλική Σαραντοπούλου μας γράφει γι' αυτό που την «καίει»

..Και το κοινό;Βλέπει μονάχα τη φωτιά, και νομίζοντας ότι παίζεις, αγνοώντας ότι είσαι εσύ ο εμπρηστής, χειροκροτεί την πυρκαγιά.

(Ζαν Ζενέ, Ο Σχοινοβάτης, μετάφραση Χριστόφορος Λιοντάκης)

Για χρόνια θυμάμαι να έχω αυτό το βιβλίο πάντα στη τσάντα μου, κάτι σαν φυλαχτό, που χωρίς αυτό δεν μπορούσα να φύγω από το σπίτι. Τότε, ένιωθα τη “φλόγα” να τρεμοπαίζει και σκεπτόμουν να παρατήσω την υποκριτική και το θέατρο και να ζήσω μια πιο “τακτοποιημένη” και “κανονική” ζωή. Τώρα το τι θεωρείται γενικά “τακτοποιημένη” και “κανονική” είναι μια άλλη, πολλές φορές, θλιβερή ιστορία.

Παρατηρώ λοιπόν αυτή την αγωνιώδη ανάγκη μιας “κανονικότητας”, σε έναν εντελώς άδικο κόσμο. Γιατί σε έναν κόσμο όπου πυροβολούνται και βομβαρδίζονται παιδιά, όπου άνθρωποι ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια και τόσα άλλα που συνήθως προσπερνάμε αδιάφορα, τίποτα δεν μπορεί να είναι “κανονικό” και “τακτοποιημένο”.

Και βέβαια πολλά “μη κανονικά” μπορούν να συμβούν στο ίδιο μας το σώμα, στα κύτταρά μας, ή σε αυτούς που αγαπάμε, ή να χάσουμε ξαφνικά και οριστικά κάποιον που αγαπάμε, γιατί “έτσι”. Το “κανονικό” είναι μια ψευδαίσθηση , ίσως για να αντέξουμε το γεγονός ότι είμαστε περαστικοί.

Αυτή η ψευδαίσθηση μας ακολουθεί στο κάθε μέρα. Παρατηρώ πολύ συχνά πώς για χάρη της εξορίζουμε την ευγένεια και κυρίως την ευαισθησία. Πρέπει να “περνάμε καλά”, αυτό το μότο είναι ακόμα στη μόδα και τελευταία έχουμε και τα άπειρα εντατικά προγράμματα “αυτοβελτίωσης” όπου αποφοιτάς “νικητής της ζωής”. Πρέπει να ξεμπερδεύουμε γρήγορα,και αποτελεσματικά με ο,τι δε μας κάνει “καλό”, με ό,τι μας “πονάει”. Γιατί πρέπει να τα “τακτοποιήσουμε” όλα και να είμαστε “αποδοτικοί”. Και φυσικά “εμείς να’ μαστε καλά, δε βαριέσαι...”

Με καίει λοιπόν να κρατάω την ευγένεια και την ευαισθησία μου ζωντανή, με όποιο τρόπο και με όποιο τίμημα. Γιατί όσες φορές την έχω προδώσει, έχω νιώσει άδειο σακί. Γιατί είναι αυτός ο τρόπος που επιλέγω να ζω και ευτυχώς δεν είμαι η μόνη. Μπορεί να πονάει καμία φορά, αλλά δεν τρέχει τίποτα τελικά. Έτσι μόνο μπορώ άλλωστε να κοιτάω στα μάτια τους θεατές.

 

Η Βασιλική παρουσιάζει την παράσταση ,«Ο άντρας, η γυναίκα, η σκιά και άλλες ιστορίες για μεγάλους»

Για μια ακόμη τελευταία παράσταση –λόγω επιτυχίας- τη Τρίτη 17 Απριλίου στις 21.30.

Τόπος:Αρχελάου 3, Παγκράτι (μονοκατοικία-πράσινη πόρτα)

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 6932643879 και 6987151849

Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά στο τέλος της παράστασης

Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του

ANIXNOS

anixnos250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Η ομάδα ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεατρικό έργο της Καναδής συγγραφέως Carole Fréchette "Η Βιολέτ στη γη".

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00 (Μέχρι 11/6) στο studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0645 3330

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

Kalomoira2.jpg

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία