Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Ο Ανδρέας Τσελίκας μας γράφει γι' αυτό που τον «καίει»

Είναι πολλά και διαφορετικά τα χλωρά και τα ξερά που καίνε μέσα μου όλα αυτά τα χρόνια. 
 
Η μάχη με το χρόνο να προλάβω στη ζωή μου να διευθύνω όλα τα αριστουργήματα που μεγάλωσα μαζί τους παραμένει η πιο δυνατή φλόγα. Αυτή ίσως είναι η φλόγα που κάνει κάθε μέρα μου συναρπαστική. Η προσμονή του να κατακτήσεις ή να ανακαλύψεις ένα μουσικό έργο εκ των έσω, να το κάνεις δικό σου, να ιδρώσεις με αυτό και να το προσφέρεις σε μουσικούς και κοινό.
 
Με καίει όταν δε μπορώ να βρω μέσα σε ένα έργο τον λόγο ύπαρξης της κάθε μίας ξεχωριστής νότας ή του κάθε συμβόλου που είναι εκεί γραμμένα για να σου αποκαλύψουν σταδιακά την ομορφιά τους. Σαν όταν ανοίγεις και ψάχνεις τα ξεχασμένα χρυσαφικά της γιαγιάς και περιμένεις με αγωνία να βρεις το πολυτιμότερο.
 
Με καίει όταν είμαι ο πρώτος που ακούω για πρώτη φορά ένα καινούργιο έργο και ενώ παρατηρώ τα μουσικά του στοιχεία στον αέρα, θέλω εκείνη την ώρα να παγώσει ο χρόνος για να τα βάλω μέσα μου βαθειά. Να τα απολαύσω, να τα χορτάσω, να τα κατανοήσω.
 
Με καίει όταν μετά από κάθε έργο βρίσκω ένα ελάχιστο κομμάτι του εαυτού μου. 
 
Και λέω: «Α, είμαι και αυτός! Για αυτό κάνω μουσική!»
 
Ο Ανδρέας Τσελίκας υπογράφει τη μουσική διεύθυνση στην όπερα  «Raven Revisited» η οποία παρουσιάζεται από την ομάδα  όπερας The Medium Project στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής κλείστε τα εισιτήρια σας εδώ

Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του

ANIXNOS

anixnos250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Η ομάδα ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεατρικό έργο της Καναδής συγγραφέως Carole Fréchette "Η Βιολέτ στη γη".

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00 (Μέχρι 11/6) στο studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0645 3330

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

Kalomoira2.jpg

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία