Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η Πένυ Φυλακτάκη μας γράφει γι’ αυτό που την «καίει»

Με καίει ο ήλιος. Το λάδι που πηδάει από το τηγάνι. Το κινητό στο αυτί μου μετά από πολύωρες κουβέντες. Το στομάχι μπροστά στη νέα συγκίνηση. Ο χρόνος που δεν είναι ποτέ αρκετός. Ο χρόνος που είναι ατέλειωτος. Το «γιατί εγώ;» Το «γιατί όχι εγώ;». Η σκέψη ότι θα έχει και μετά από μένα -λες και το πριν το κατάπια μονορούφι όταν γεννήθηκα. Το ποια θα ήμουν αν γεννιόμουν μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα πιο βόρεια. Πιο ανατολικά. Πιο δυτικά. Πιο νότια.

Με καίνε τα πάντα που έκαιγαν τους ανθρώπους στις σπηλιές. Αυτά μόνο -τίποτα άλλο που προστέθηκε μέσα στους αιώνες, αν προστέθηκε και τίποτα.

«Γράψε γι αυτό που σε καίει», σου λένε. Δεν γράφω γι’ αυτά που με καίνε τις στιγμές που καίνε, γιατί νερό ζεματιστό δεν μπορείς να το αγγίξεις και περιμένω να έρθει σε θερμοκρασία που ζεσταίνει ευγενικά, για να μπορώ και να το πιω και να το σερβίρω.

Το βασικό που με καίει είναι να συνεχίσω να καίγομαι, γιατί είναι μια σαφής ένδειξη ότι είμαι ζωντανή.

Το νέο βραβευμένο έργο της Πένυς Φυλακτάκη «Φύκι στο Βυθό» σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος στη σκηνή του skrow.theater. Μετά την πρώτη παρουσίαση στο Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017» (Θέατρο Τέχνης- Κάρολος Κουν) και στη Νέα Υόρκη (Greek Play Project σε συνεργασία με το Eclipses Theatre Group NY, 2018) το «Φύκι στο Βυθό» επιστρέφει στην Αθήνα από τις 5 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.00.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία