Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Ο Νίκος Χατζηπαπάς μας γράφει γι' αυτό που τον «καίει»

Τι με καίει; Μάλιστα. Καλή ερώτηση. Είναι αλήθεια ότι καίγομαι για πολλά: θεωρώ ότι δεν θα ήταν σκόπιμο να τα απαριθμήσω τώρα. Μπορεί και μερικά από αυτά να φαντάζουν ευτελή, όπως για παράδειγμα ένας ήσυχος χωρίς την αγωνία της ημέρας που μόλις έχει φτάσει, πρωινός καφές. Μιας ξέγνοιαστης βραδινής κατάκλισης, δίχως το προσημο πλην (-), για αυτά που δεν έγιναν, πράξεις ή όνειρα που ξέμειναν για αύριο, όλα αυτά τα μικρά και ασήμαντα που μας καίνε.

Όμως καίγομαι και για κάποια μεγάλα. Όπως για την πατρίδα μου, τους ανθρώπους, τους πολίτες αυτής της χώρας που άγονται και φέρονται και που πεθαίνουν μέσα σε μύθους και χάνονται ακροβατώντας πάνω σε χίμαιρες.

Καίγομαι για το παιδί μου και τα παιδιά μας. Για το μέλλον που εμείς τους επιφυλάσσουμε.

Ως καλλιτέχνης οφείλω να επισημαίνω τον κίνδυνο για τον οποίο καίγομαι, υπαρκτό και ορατό μιας κοινωνίας που εξοκείλει σταθερά προς την αδιαφορία και τον αυταρχισμό, αμνήμων και αγνώμων. Για μια κοινωνία που δεν της καίγεται καρφάκι.

Τέλος πάντων, καίγομαι να πάει καλά το “Ζιλ και η Νύχτα” που παίζεται στο Θέατρο Σημείο κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00 και να βγουν τα έξοδα. Για αυτό καίγομαι να προσέλθετε μετά εισιτηρίου και ουχί προσκλήσεως.

 

O Νίκος Χατζηπαππάς σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο «Ζιλ και η νύχτα» του Hugo Claus κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Θεάτρο Σημείο. 

Διαβάστε εδώ την κριτική της Νατάσας Κωνσταντινίδη για την παράσταση. 

Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του

ANIXNOS

anixnos250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Η ομάδα ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεατρικό έργο της Καναδής συγγραφέως Carole Fréchette "Η Βιολέτ στη γη".

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00 (Μέχρι 11/6) στο studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0645 3330

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

Kalomoira2.jpg

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία