Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τάσος Πυργιέρης Μας Γράφει Γι’ Αυτό Που Τον «Καίει»

Μου  καίει το μυαλό την καρδιά και την ψυχή  η επιθυμία μου ως καλλιτέχνης να δείξω τι με απασχολεί και με προβληματίζει στην αγαπημένη παραστατική τέχνη που με βιοποριζει. Να δείξω όσο μπορώ πιο  αντικειμενικά τι εμποδίζει την υγιή ανάπτυξη  της θεατρικής τέχνης  και των ανθρώπων που την περιβάλλουν.

Mε καίει αν θα είμαι ευγενικός, ακέραιος, συνεννοήσιμος στον επαγγελματικό μου χώρο που με κόπο δραστηριοποιούμαι.
Με καίει η παράστασή που θα παρουσιάσω να δείχνει μία αισιόδοξη κατεύθυνση προς την ευημερία, απαλλαγμένη από μία διχαστική ρητορική και μπολιασμένη με όλα τα συστατικά της ευτυχίας.
ΜΕ ΚΑΙΕΙ,  εαν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της παράστασης μου ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της κοινωνίας. Εν προκειμένω η επιλογή του συγκεκριμένου έργου" Mία ζωή στο θέατρο", είχε έναν βασικό στόχο να δείξει το πόσο συνυφασμένη είναι ίδια κοινωνία με το θέατρο. Και πως το θέατρο είναι μία μικρογραφία της ίδιας της κοινωνίας που έχουμε επιλέξει να ζούμε .
 
Για αυτό οφείλουμε  μέσα από το θέατρο  να συνδιαλλαγούμε με την κοινωνία που έχουμε επιλέξει να ζούμε και να αναπτυχθούμε.
"Το θέατρο είναι η ίδια η ζωή". Σοφά  επανειλημμένα αναφέρει  στο συγκεκριμένο έργο ο συγγραφέας Ντέιβιντ  Mάμετ.
 
Ο Τάσος Πυργιέρης σκηνοθετεί το «Μια ζωή στο θέατρο» του βραβευμένου με Πούλιτζερ αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας. Τους δύο ρόλους ερμηνεύουν ο Γρηγόρης Σταμούλης και ο Χρήστος Καπενής.Για ακόμη 3 παραστάσεις μέχρι 10 Φεβρουαρίου. Κλείστε τις θέσεις σας εδώ.
 
 
 
Διαβάστε επίσης:
 
 
 7+1 Παραστάσεις Για Το Θέατρο Μέσα Στο Θέατρο

Πολυμέσα