Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Η Κορίνα Κόκκαλη μας γράφει Μας Γράφει Γι' Αυτό Που Την «Καίει»

Με καίει που ο κόσμος καίγεται και δεν μας καίγεται καρφί. Με καίει που οι άνθρωποι χάνουν τα σπίτια και τη γη τους και προσπαθούν να σωθούν, αλλά πνίγονται στο απέραντο της θάλασσας. Με καίει που έρχονται παιδιά σ’ αυτόν τον κόσμο και χάνουν το χαμόγελο και την ελπίδα τους νωρίς. Με καίει η αδικία, η ανισότητα και οι διακρίσεις που γεννούν το μίσος και την αλλαζονεία.

 

Με καίει που ακόμα υπάρχουν δικτάτορες μεταμφιεσμένοι ή μη κάτω από το όνομα μιας ανύπαρκτης δημοκρατίας. Με καίει που υπάρχει ωμή βία παντού, μέσα στα σπίτια, έξω στους δρόμους, απέναντι στο διαφορετικό, στη γυναίκα, στα παιδιά, στους αμάχους, στα ζώα, στον πλανήτη.

 

Με καίει που η γη μας φλέγεται και προσποιούμαστε ότι δεν συμβαίνει. Με καίει που λατρεύεται το χρήμα και μετατρέπει ζωές σε αριθμούς. Με καίει που οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι το ανώτερο είδος του πλανήτη. Με καίει η αδιαφορία, η αγνωμοσύνη, η έλειψη αγάπης και έρωτα, αλλά και ευγένειας, καλοσύνης και γενναιοδωρίας. Με καίει που είμαστε στο εγώ και όχι στο εμείς. Με καίει να ξυπνάω κάθε μέρα και να μην ξεχνώ, να βοηθώ όσο μπορώ, να γίνομαι χρήσιμη, να μοιράζομαι.

Με καίει να υπενθυμίσω ότι είμαστε μια απειροελάχιστη κουκίδα σε ένα απέραντο σύμπαν, αλλά που περικλύουμε μέσα μας τη γνώση του. Η ύπαρξή μας μικρή και η δύναμή μας μεγάλη. Με καίει να πεθάνω έχοντας γευτεί μια σταγόνα ζωής και έχοντας δώσει έναν ωκεανό αγάπης.

 

Heliotopia στο Θέατρο Πορεία 

[Heliotopia: Heliotόpia>Helios+topos = η Heliotόpia, όπως Utopia]

Σκηνοθεσία-χορογραφία: Κορίνα Κόκκαλη

Ζωντανή μουσική-σύνθεση: Κατερίνα Πολέμη

Ερμηνεύει η Ειρήνη Φαναριώτη

Μια παράσταση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών (18/12)

και στις 16 μέρες Ακτιβισμού κατά της Βίας των Γυναικών (25/11-10/12).

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Θέατρο Πορεία: Δευτέρα 16, Τρίτη 17, Δευτέρα 23 & Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου2019

Ώρα έναρξης: 21:00

 

 

 

Πολυμέσα

tp250X300PAGAKI

anixnos250x300

warplanes250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία