Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Θάνος Μικρούτσικος χορεύει στο φτερό του καρχαρία...Αντίο σ' έναν σπουδαίο! Κύριο

 
 “Όταν θέλεις να ζήσεις κάτι και το ζεις, ακυρώνεις τον θάνατο!” μου είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή μας το 2016, τότε που όλα ήταν ακόμη καλά. Τελικά τα λόγια του έμελλε να είναι προφητικά. Ο Θάνος Μικρούτσικος το πάλεψε μέχρι το τέλος και κατάφερε να περάσει στην αιωνιότητα, όχι μόνο μέσα από το αναμφίβολα σπουδαίο έργο του αλλά και από την παλικαρίσια στάση του απέναντι στον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Αντί για στεφάνια, η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγοπούλα της Μόριας. GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 -Τράπεζα Πειραιώς.
 
Τον Μικρούτσικο  δεν θα τον διαβάσουν οι παπάδες, η κηδεία του θα είναι πολιτική αλλά όλη του η στάση:η τελευταία του ανάρτηση που μιλούσε για τη σημασία της αιμοδοσίας, όπως και η τελευταία του επιθυμία, να διατεθούν τα χρήματα αντί στεφάνων στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα είναι ένα μάθημα χριστιανισμού και ανθρωπισμού. Πόσο αφάνταστα δύσκολο είναι να ξέρεις ότι το τέλος πλησιάζει και να θέλεις να είσαι γενναιόδωρος για να δώσεις δύναμη σ' όσους αφήνεις πίσω σου;
 
 
"Το όνειρο μου δεν είναι να παίξω στην όπερα του Βερολίνου, το όνειρο μου είναι να ξεπερνάω τα όριά μου! Έχω τη δύναμη να ξεπερνάω τα όριά μου; Έχω τη δύναμη να τα σπρώχνω; Να τα διευρύνω; Άρα έχω τη δύναμη να κατακτώ το αδύνατο; Θεωρώ ότι η δικαίωση της ζωή μου, θα ‘ρθει, την ώρα που θα πεθαίνω, η λειτουργία μου να ‘ναι όπως αυτή τη στιγμή που σου μιλάω."
 
 
Αυτά τα προφητικά λόγια τρία χρόνια πριν μοιάζουν να επιβεβαιώνονται σήμερα, την πρώτη μέρα που ξυπνήσαμε χωρίς τον Θάνο Μικρούτσικο ανάμεσά μας. Ο σπουδαίος συνθέτης έφυγε "παρών" και έδωσε με τη στάση του ένα παράδειγμα αξιοπρέπειας και γενναιοδωρίας. Κατάφερε να μπολιάσει το χωράφι της ζωής του με την αγάπη που πήρε και οι καρποί που μας άφησε μας δίνουν δύναμη να ακολουθήσουμε την προτροπή του “:Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι” , όπως έλεγε και ο Χικμέτ. 
 
Καλή αντάμωση 
 

Πολυμέσα