Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«This is my Story»: Η πρώτη δισκογραφική κυκλοφορία του Μάριου Πολίτη

Ο Μάριος Πολίτης είναι συνθέτης και κιθαρίστας από την Αθήνα και η ενασχόλησή του με τη μουσική, ξεκίνησε στην ηλικία των 14. Δεν κατάφερε ποτέ να ενταχθεί σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος και ποτέ δεν έβαλε τη μουσική σε καλούπια, καθώς για εκείνον η μουσική είναι απλά ένας συνδυασμός από ήχους και συναισθήματα και η δύναμη της έκφρασης μέσω αυτής, είναι πάντα πολύ πιο ισχυρή από τη δύναμη του λόγου. Περιπλανήθηκε αρκετά μεταξύ του metal, του rock και των blues, αλλά και μεταξύ των The Beatles και των Metallica και σε ό,τι αφορά τα ακούσματά του και σε ό,τι αφορά τις συνθέσεις του και τελικά το 2012, δημιούργησε το κουαρτέτο «Fade», με τους οποίους έπαιξε τόσο διασκευές, όσο και πρωτότυπα κομμάτια.

Η πρώτη του ατομική δισκογραφική δουλειά ονομάζεται This is my Story και περιλαμβάνει 12 τραγούδια τα οποία αν κ δεν συνδέονται κάτω από κοινό concept, στην πραγματικότητα όλα περιγράφουν τις μικρές ή μεγάλες στιγμές της ζωή του ήρωα. Περιέχει κομμάτια τα οποία έχουν γραφτεί έως κ 11 χρόνια πριν (How Can I), περιγράφοντας ιστορίες των άκρων, όπως το χαμό αγαπημένων φίλων, την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό, την αδιαφορία της μάζας στα πιο ουσιαστικά προβλήματα των συνανθρώπων τους, αλλά και τη δύναμη να σηκωθεί το βλέμμα ψηλά και να προχωρήσει ο ήρωας παρακάτω, δυνατότερος. Μιλάει για χαμένους έρωτες, για ταξίδια, για εμπειρίες ζωής, για όμορφες αναμνήσεις, για την ομορφιά του κόσμου.

Το This Is My Story, είναι ένα album με British rock/pop στοιχεία, με απότομες και διαρκείς εναλλαγές από Acoustic, Alternative, Art, Cinematic & Psychedelic ήχους, σε Blues, Experimental, Folk, Post κ η λίστα συνεχίζεται. Τα κινηματογραφικά εφέ αποτελούν το κοινό χαρακτηριστικό όλων των κομματιών, όπως κ οι ακουστικές κιθάρες που εναλλάσσονται με τις ηλεκτρικές και συνδυάζονται αρμονικά με τις μπασογραμμές και τα κρουστά. Επιπλέον, είναι πολύ έντονη η παρουσία πιάνου, τσέλου σε 2 κομμάτια (Not Again & Blanket), καθώς και κρουστών - tambourine & shakers (Everybody Knows About Me Except Me).

Ατμοσφαιρικό, μελωδικό, με αέρινα στοιχεία δημιουργεί εικόνες μέσα από την υπόνοια/αίσθηση του καπνού και του κάρβουνου κ τέλος, ένα βιβλίο που παρασύρει τις σελίδες του ο αέρας, ώστε έτσι να ολοκληρωθεί τελικά το This Is My Story, επιδιώκοντας την κάθαρση.

Πρόκειται για ένα album 12 radio friendly κομματιών, που καταφέρνει να ταξιδέψει τον ακροατή και να του περάσει όλα τα συναισθήματά του δημιουργού / ήρωα, είτε αρνητικά ή θετικά.

Το This Is My Story κυκλοφόρησε σε όλες τις digital πλατφόρμες μέσω της Alcyone Records, η παραγωγή έγινε από τον Έκτορα Τσολάκη (hector.d), το Mastering από τον Steve Lado, ενώ όλες οι συνθέσεις και οι στίχοι ανήκουν στον Μάριο Πολίτη. Τσέλο έπαιξε η Ειρήνη Αναστασίου, ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες ο Χρήστος Κιουρτίδης, ο Έκτορας Τσολάκης και ο Μάριος Πολίτης, φωνητικά ο Μάριος Πολίτης, τύμπανα, κρουστά, μπάσο, πιάνο και Female Backing Vocals ο Έκτορας Τσολάκης & synth programming & album pre-production έκανε ο Χρήστος Κιουρτίδης. Το album artwork το επιμελήθηκε η Τατιάνα Διαμαντοπούλου και τα artwork adjustments, ο Σταύρος Ρήγος.

Τέλος, το This Is My Story αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε βινύλιο γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου 2020, καθώς η παραλαβή τους καθυστέρησε λόγω του 2ου lock down.

This Is My Story

1. Days

2. How Can I?

3. Stay

4. Window

5. Everybody Knows About Me Except Me

6. Not Again

7. Old Friend

8. London

9. Music

10. Who Else

11. Blanket

12. My Trip (instrumental)

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

Ροή Ειδήσεων

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία