Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

O Σταύρος Λάντσιας Live στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Ο κορυφαίος πιανίστας και διακεκριμένος συνθέτης Σταύρος Λάντσιας έρχεται στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, για μια μοναδική συναυλία μαζί με τους συνοδοιπόρους του μουσικούς Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και Γιώργο Καλούδη.

Πρόκειται για μια συνύπαρξη τριών σπουδαίων μουσικών σ’ ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στην μελωδία, την δεξιοτεχνία και τον αυτοσχεδιασμό.

Για τον Σταύρο Λάντσια το πιάνο αποτελεί τη δική του «φωνή», το μέσο για να δημιουργήσει τις μελωδικές συνθέσεις του βασισμένες στο συναίσθημα, με εικόνες και επιρροές από την κλασσική και την κινηματογραφική μουσική ως την τζαζ. Στο χώρο της συναυλίας θα διατίθεται για πρώτη φορά και το καινούργιο άλμπουμ «Stavros Lantsias Trio Live at St. Paul’s Anglican Church, Athens» στη προνομιακή τιμή των 12 ευρώ.

Πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση της sold-out συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στην Αθήνα και περιλαμβάνει καινούργιες συνθέσεις του Σταύρου Λάντσια, διασκευές παλιότερων θεμάτων του καθώς κι ένα πρελούδιο του Σοπέν. Την ατμόσφαιρα της ηχογράφησης διαμορφώνουν οι φυσικοί ήχοι, ο υποβλητικός χώρος και η εξαιρετική χημεία και οικειότητα των τριών σπουδαίων μουσικών. Oι τρεις μουσικοί μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού γραφείου της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο ταξίδεψαν σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας κάνοντας συναυλίες σε εκκλησίες, μουσεία και αίθουσες συναυλιών πάντα με ακουστικό ήχο.

Σε αυτές τις περιοδείες γεννήθηκαν και οι καινούργιες συνθέσεις «As far as your eyes can see» & «Princess Waltz» εμπνευσμένες από Κυπριακούς μύθους, «The scent-Το Άρωμα» με αναφορά στο παραδοσιακό Κυπριακό τραγούδι Το Γιασεμί και «Growing Apart – Dedicated to Manos Xadjidakis» μια αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, μια μοναδική βραδιά στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

STAVROS LANSTIAS

Συντελεστές:
Σταύρος Λάντσιας | Πιάνο, Μελόντικα & Μεταλλόφωνο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος | Τρομπέτα & Flugelhorn
Γιώργος Καλούδης | Τσέλο, Κρητική Λύρα & Κρουστά
Σχεδιασμός Φωτισμού: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Παραγωγή: Arte Atene

INFO:
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Διεύθυνση: Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8.
Eισιτήρια: 15 ευρώ διακεκριμένη ζώνη, 12 ευρώ γενική είσοδος, 10
ευρώ φοιτητικό/ανέργων/ΑμεΑ/εξώστης
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:  TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
Τηλεφωνικά: 2107234567 
LINK προπώλησης : https://www.ticketservices.gr/event/stavros-lantsias-trio- live/?lang=el

To cd κυκλοφορεί από την Argomusic. Διανομή: General Music Greece.
Το album διατίθεται επίσης διαδικτυακά σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (Itunes, Spotify, Amazon, Apple Music, Bandcamp, Tidal κ.α )
Ηχογράφηση, μίξη και cd mastering: Αλέξης Γκίκας
Φωτογραφίες: Σπύρος Βαγγελάκης
Γραφικός σχεδιασμός cd: Μάγια Αποστολίδη

Ο χώρος του Παρνασσού λειτουργεί αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

Ροή Ειδήσεων

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία