Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«10» στον Αθήνα 9.84 και το Athens Culture Net

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Αθήνα 9.84 και του Athens Culture Net, προσκαλεί 10 γνωστούς ηθοποιούς σε 10 αναγνώσεις, μέσα από 10 βιβλιοπωλεία για 10 ραδιοφωνικές μεταδόσεις!

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ξεκινούν ταξίδια του νου και σας προτείνουν να τους ακολουθήσετε. Δέκα αγαπημένα πρόσωπα του θεάτρου, διαβάζουν 10 σπουδαία κείμενα και επιλεγμένες θεματικές ενότητες για τα Χριστούγεννα σε 10 βιβλιοπωλεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και, με ιδιαίτερη χαρά, αποδέχτηκαν την πρότασή μας.

Στη μεγάλη γιορτή του χειμώνα, τώρα που χαιρόμαστε τη μαγεία των Χριστουγέννων και θέλουμε να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με καλύτερη διάθεση και σκέψη, σας προτείνουμε «10 ταξίδια του μυαλού» σε βιβλιοπωλεία της Αθήνας, θέλοντας με αυτή την επιλογή να δηλώσουμε την αγάπη μας για το βιβλίο, την αξία του και το μόχθο της διανοητικής εργασίας.

Χωρίς εισιτήριο λοιπόν και με χάρτη αυτές τις αναγνώσεις, θα κατευθυνθούμε νοερά σε τόπους που «γεννήθηκε η ευσπλαχνία», σε μέρη και σε ανθρώπους που θα θέλαμε να γνωρίσουμε, σε ιστορίες που -ίσως- και να θέλαμε να ζήσουμε. Και έτσι -με αυτή την πρόφαση!- το αποφασίσαμε και στην ιδέα μας αυτή ακολούθησαν η Φιλαρέτη Κομνηνού, η Θάλεια Ματίκα, ο Δήμος Αβδελιώδης, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου, η Θέμις Μπαζάκα, η Μυρτώ Αλικάκη, ο Μάκης Παπαδημητρίου, η Κατερίνα Λέχου, ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Μανώλης Μαυροματάκης. Αυτοί αναλαμβάνουν να μας οδηγήσουν σε 10 μικρά και μεγάλα σπίτια βιβλίων και να μας κάνουν δώρο αυτές τις «μεγάλες» αλλά και μικρές, σε διάρκεια, αναγνώσεις. Στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και λίγο μετά την Πρωτοχρονιά.

Από την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ακούστε αυτές τις αναγνώσεις που θα μεταδίδονται live από τον Αθήνα 9. 84 στις 6 το απόγευμα!

• Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, η Φιλαρέτη Κομνηνού διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο «Μ Train» της Pattie Smith (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ) στο Βιβλιοπωλείο Λεμόνι (Ηρακλειδών 22, Θησείο, Αθήνα).

• Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, η Θάλεια Ματίκα διαβάζει αποσπάσματα από τις «Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς» του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ (Εκδόσεις Μίνωας) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου της Αθήνας (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης)

• Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου ο Δήμος Αβδελιώδης θα διαβάσει το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Της Κοκκώνας το σπίτι» στο βιβλιοπωλείο Bibliotheque (Θεμιστοκλέους 76, Εξάρχεια, Αθήνα)

• Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Μποσταντζόγλου θα διαβάσει αποσπάσματα από την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς (Εκδόσεις Μίνωας) στο βιβλιοπωλείο Librofilo (Βεϊκου 101, Κουκάκι)

• Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου η Θέμις Μπαζάκα διαβάζει «Τα ποιήματα των Χριστουγέννων», χριστουγεννιάτικη ποίηση της χαράς, της συγκίνησης, της μοναξιάς και της θλίψης στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων (Γραβιάς 9- 13, Εξάρχεια)

• Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου η Μυρτώ Αλικάκη διαβάζει τα παραμύθια και τις παιδικές ιστορίες «Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι» του Ευγένιου Τριβιζά (Εκδόσεις Κέδρος), «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χ.Κ. Άντερσεν ( Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) και "Εκείνα τα Χριστούγεννα που ήρθαν τα Κάτω Πάνω» της Μαρίας Παπαγιάννη (Εκδόσεις Πατάκη), στο βιβλιοπωλείο «Ο Γάτος Μαουρίτσιο» (Ευφρονίου 10-12, Παγκράτι, Αθήνα)

• Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου, ο Μάκης Παπαδημητρίου διαβάζει χρονογραφήματα για τα Χριστούγεννα γραμμένα από τους: Ιωάννη Κονδυλάκη, Παύλο Νιρβάνα, Κώστα Βάρναλη, Γρηγόριο Ξενόπουλο και Μάνο Χατζιδάκι στο βιβλιοπωλείο «Έναστρον» (Σόλωνος 101)

• Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου η Κατερίνα Λέχου διαβάζει αποσπάσματα από την «Έμμα» της Τζέιν Όστιν (Εκδόσεις Σμίλη), στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32)

• Την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου ο Μιχάλης Οικονόμου διαβάζει αποσπάσματα από «Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό» της Αγκάθα Κρίστι (Εκδόσεις Ψυχογιός) στο βιβλιοπωλείο «Ατραπός»(Ιακωβίδου 7, Κ. Πατήσια)

• Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ο Μανώλης Μαυροματάκης διαβάζει απόσπασμα από τα «Γράμματα στον Άη Βασίλη» του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν (Εκδόσεις Αίολος) στο Βιβλιοπωλείο «Φωταγωγός» (Κολοκοτρώνη 59Β, Στοά Κουρτάκη)

Ημερομηνίες: Στις 22, 23, 27, 28, 29, 30/12/2021 και 4, 5, 7, 10/01/22

Ώρα μετάδοσης στους 98. 3 FM: 18.00-18.30 μμ


10 anagnwseis Social Final

Συντονισμός: Μαργαρίτα Μυτιληναίου, Εριφύλη Μαρωνίτη
Επιμέλεια αφιερώματος: Ελεωνόρα Ορφανίδου, Αμαρίσσια Παραγιουδάκη
Επιλογές αποσπασμάτων: Ελεωνόρα Ορφανίδου
Οργάνωση- εκτέλεση παραγωγής: Art Ensemble
Ηχητική επιμέλεια: Χρήστος Ζορμπάς, Θωμάς Σερεμέτης
Οργάνωση επικοινωνίας: Ελίνα Λαζαρίδου
Επικοινωνία: Άννα Μπάστα, Σάσσα Πάλλη, Τζέλλα Παυλάκου
Γραφιστικά: Κωνσταντίνος Σερεμέτης

Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.athina984.gr/
https://athensculturenet.com/

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

Ροή Ειδήσεων

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία