Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα χρόνια της αθωότητας (1993)

Αν η εποχή μας απέχει παρασάγγας από κάθε μορφή αθωότητας, Ο Σκορτσέζε, εδώ, μας μιλάει για την ερωτική έλξη ως την υπέρτατη ανθρώπινη έκφραση μιας κάποιας κατακλυσμιαίας αθωότητας.

the age of innocence1 texnes plus

Ο μέλλων σύζυγος ερωτεύεται την ξαδέρφη της μέλλουσας συζύγου του και εκείνη ανταποδίδει αναπόδραστα τα ερωτικά πυρά σε μια σχέση ανεκπλήρωτων παθών και διαφορετικών ζωών. Με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέιλ Λιουις στην απόλυτη ενσάρκωση του αλά «έχω καταπιεί μπαστούνι» γοητευτικού αστού, την Γουινόνα Ράιντερ στον ρόλο του «γαντζώνομαι από πλάνα που γίνανε πριν από μένα για μένα» και την Μισέλ Φάιφερ υποκριτικό θιασώτη του αιώνιου ερωτήματος «κι αν τα κάνω όλα πουτάνα;», ο Σκορτσέζε, εδώ, βασισμένος στο βιβλίο του Edith Wharton πλάθει τρεις ακέραιους και απόλυτα διακριτούς χαρακτήρες σε έναν έρωτα, εκ προοιμίου, φτιαγμένο για δύο. Και χαρίζει στην έβδομη τέχνη ένα από τα καλύτερα ερωτικά δράματα όλων των εποχών και μια ταινία απαλλαγμένη από κάθε περιττό ελιτισμό και εξοπλισμένη με την κατάλληλη δόση μελοδραματισμού.

Δείτε τη γιατί: Σε μια εποχή όπου η ζωή όπως την ξέραμε μοιάζει -συχνά εκ του πονηρού- απαγορευμένη, ο αχαλίνωτος αυθορμητισμός του πραγματικού έρωτα θα σας συγκινήσει.