Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών: Η ταινία της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού σε δωρεάν online προβολή

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού διοργανώνει την διαδικτυακή προβολή του αναγνωρισμένου ντοκιμαντέρ «Φιλοθέη η Αγία των Αθηνών», με παρουσία σε πολυάριθμα διεθνή φεστιβάλ, της Φιλοθεάτισας σκηνοθέτη Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού.

Παρακολουθείστε το ανήμερα της εορτής της Αγίας Φιλοθέης, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 19:00, στο YouTube κανάλι του Δήμου μας, όπου θα είναι διαθέσιμη για δύο εικοσιτετράωρα.

Στον τόπο που έδρασε και τελικά μαρτύρησε η Αγία Φιλοθέη, μια γυναίκα που στους σκοτεινούς καιρούς της τουρκοκρατίας επιτέλεσε αξιοθαύμαστο ανθρωπιστικό και παιδαγωγικό έργο. Βοήθησε τους έχοντες ανάγκη με την περιουσία της, ίδρυσε σχολεία για να μορφώσει τις κοπέλες σε μια εποχή που αυτό ήταν αδιανόητο και τέλος στάθηκε αρωγός των φτωχών και των κατατρεγμένων. Η δράση της Αγίας Φιλοθέης αποτελεί έμπνευση, και ο αγώνας της για ν’ αλλάξει ο κόσμος είναι αυτό που τη συνδέει με το σήμερα.

Με την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ, ο Δήμος μας επιθυμεί να αναδείξει το σπουδαίο παράδειγμα ανθρωπιστικής και παιδαγωγικής δράσης της Αγίας Φιλοθέης σε όλους τους δημότες, καθώς και την ιστορία πίσω από την ταυτότητα του Προαστίου μας.

 

 

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία