Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα φετινά Όσκαρ Κύριο

Με το πρωτόγνωρο ,πλην πλέον οικείο, δυστοπικό σκηνικό να μην έχεις αφήσει «όρθια» ούτε τα κινηματογραφικά βραβεία, οι απονομές βραβείων μέσω zoom και άλλων δαιμόνιων (εφαρμογών) μετατράπηκαν σε αυτονόητη λύση και ματιά στην κλειδαρότρυπα της περασμένης γκλαμουριάς.

Τα Όσκαρ, λοιπόν, εναρμονιζόμενα ακουσίως με τα αναγκαία μέτρα έρχονται με καθυστέρηση κάποιων και με αξιοσημείωτες αλλαγές αυτή την Κυριακή.

oscar

  • Πού θα γίνουν;

Με την παράδοση να θέλει την απονομή να γίνεται στο γνωστό Dolby Theater, αυτή τη φορά τα βραβεία θα το «παίξουν δίπορτο» έχοντας το ένα τους πόδι στο Dolby Theater και το άλλο στο L.A. Union Station. Για όσους, τώρα, υποψηφίους δεν καταφέρουν να μετακινηθούν θα υπάρχουν live συνδέσεις με διαφορετικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο. Ενώ, ειδικός χώρος στο Λονδίνο θα φιλοξενήσει όσους Ευρωπαίους και μη βρεθούν ακουσίως ή εκουσίως μακριά από το Λος Άντζελες.

  • Το zoom τι ρόλο θα παίζει;

Κανέναν! Παίρνοντας μια διαφορετική στροφή και τροπή από τις Χρυσές Σφαίρες και τα Emmy’s, η τελετή των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί live.

  • Ποιοι θα βρίσκονται παρόντες στην τελετή;

Παίρνοντας την γενναία απόφαση της live αναμετάδοσης, η Ακαδημία θυσίασε το τεράστιο κοινό και το άπειρο του χειροκρότημα τη στιγμή της ανακοίνωσης υποψηφίων και νικητών. Φέτος, λοιπόν, παρόντες θα βρίσκονται μόνο οι υποψήφιοι, οι συνοδοί τους και οι παρουσιαστές.

  • Όλες σχεδόν οι ταινίες βγήκαν κατευθείαν στην τηλεόραση. Είναι υποψήφιες;

Με τις online πλατφόρμες να αποτελούν για φέτος μοναδική επιλογή και πιστό σύντροφο μεταμεσονύχτιων κινηματογραφικών εμπειριών, η Ακαδημία μετέβαλε τον κανόνα της τουλάχιστον εβδομαδιαία κυκλοφορίας σε αίθουσα, ως κριτήριο υποψηφιότητας. Και έδωσε την ευκαιρία σε όσες ταινίες επρόκειτο να βγουν στις αίθουσες, αλλά τελικά παίχτηκαν απευθείας στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

cloezoe

  • Ποιες «εκπλήξεις» μπορεί να δούμε στις απονομές;

Κι αν ίσως δεν είναι πλέον έκπληξη αλλά απόλυτο φαβορί, η Κλόε Ζάο, ίσως, γίνει η πρώτη Ασιάτισσα και, μόλις, δεύτερη γυναίκα που θα κατακτήσει το Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Ενώ, αν ο Ριζ Αχμεντ πάρει το Όσκαρ πρώτου Ανδρικού Ρόλου, θα είναι ο πρώτος Μουσουλμάνος στην ιστορία του θεσμού. Αν, όμως, το ίδιο χρυσό αγαλματίδιο κρατήσει στα χέρια του ο Άντονι Χόπκινς, αυτός, θα είναι ο γηραιότερος κάτοχος Όσκαρ. Ταυτόχρονα, στις υποψηφιότητες για το αγαλματίδιο Β’ γυναικείου ρόλου βλέπουμε την Yuh-Jung Youn, την πρώτη Κορεάτισα υπόψήφια για Όσκαρ και την τέταρτη υποψηφιότητα της Βαιόλα Ντέιβις που είναι πλέον η Αφροαμερικάνα με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των βραβείων.

  • Ποιος παρουσιάζει τα Όσκαρ;

Ενώ, έως το 2019, τα βραβεία επιλέγανε έναν και μοναδικό παρουσιαστή που με το κωμικό του φλέγμα και τις -συχνά- ατάκες κονσέρβα χάριζε στα βραβεία τον χαρακτήρα της απόλυτα ελεγχόμενης αναμετάδοσης, τα δύο τελευταία χρόνια, ο παρουσιαστής πήγε περίπατο. Όπως, λοιπόν, και στις δύο προηγούμενες τελετές την αίσθηση του κινηματογραφικού σόου θα μας χαρίσουν οι διάσημοι παρουσιαστές, όπως οι Μπραντ Πιτ, Χοακίν Φίνιξ, Χάλι Μπέρι, Χάρισον Φορντ, Λόρα Ντερν, Ρις Γουίδερσπουν και πολλοί πολλοί άλλοι.

  • Έχει αλλάξει κάτι στην πολιτική των υποψηφιοτήτων ώστε να περιλαμβάνουν ταινίες δημιουργών διαφορετικών εθνικοτήτων και σεξουαλικού προσανατολισμού;

Η Ακαδημία των Όσκαρ συμπνέοντας με μια πολιτική προοδευτισμού που είναι πλέον διάχυτη στην κινηματογραφική βιομηχανία της απέναντι πλευράς του Ατλαντικού δημοσίευσε κάποια νέα κριτήρια για την δυνατότητα υποβολής και την επιλεξιμότητα των υποψήφιων ταινιών. Σκοπός, λοιπόν, της Ακαδημίας, κατά δήλωση της, είναι η ισότιμη παρουσίαση ταινιών και η απεικόνιση της κοινωνικής ποικιλομορφίας. Τα κριτήρια, όμως, αυτά θα τύχουν πρώτης εφαρμογής το 2024.  

  • Θα δούμε αλλαγές στο dress code;

Η Ακαδημία με τις σαφείς της οδηγίες, «formal is totally cool if you want to go there, but casual is really not.», αποφάσισε να μην θυσιάσει την γκλαμουριά του κόκκινου χαλιού στο βωμό της πανδημίας. Όσοι σινεφίλ πιστοί της χολιγουντιανής fashion λάμψης προσέλθετε. Τα βραβεία σας υπόσχονται εμφανίσεις με πούλιες, τούλια, χρώμα και διάθεση για post Oscar fashion κουτσομπολιό.  

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία