Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Οι ταινίες της εβδομάδας στην τηλεόραση (1-5 Νοεμβρίου)

Με τις έριδες μεταξύ ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων να φουντώνουν, με τα τραπεζοκαθίσματα να κατακλύζουν πλατείες και δρόμους και τις σόμπες να προσπαθούν απελπισμένες να (μας) ζεστάνουν, η δυστοπία της καθημερινότητας μοιάζει να συνεχίζεται αμείωτη. Μέσα, λοιπόν, σ’ αυτόν τον αδιάκοπο σουρεαλισμό της τελευταίας διετίας, η τηλεόραση αναδεικνύεται για έναν ακόμα χειμώνα σε πιστό σύντροφο και συμπαραστάτη.

 

Δευτέρα 01/11/2021

Γέννηση

ΕΡΤ2-22:00

Ίσως ο Jonathan Glazer σας φέρνει στο νου το κινηματογραφικό ποιητικό αίνιγμα του 2013 με τον τίτλο «Under the Skin». Το 2004, όμως, κινούμενος πάλι στο genre του body horror, o Glazer παρέδωσε ένα ατμοσφαιρικό πλην αμφιλεγόμενο θρίλερ. Εδώ, ένα νεαρό αγόρι επισκέπτεται μία γυναίκα δηλώνοντας κατηγορηματικά πως είναι ο προσφάτως εκλιπών της σύζυγος. Ο σκηνοθέτης παίζει με φροϋδικές αναφορές και μεταθανάτιες ζωές σε ένα θρίλερ που δεν αγγίζει το αριστούργημα, αλλά προσφέρεται για βραδινές ανατριχίλες μετά από δύσκολες μέρες. Και η  Νικόλ Κίντμαν αναδεικνύεται σε απόλυτη ερμηνευτική κι ανατριχιαστική tour de force του κινηματογραφικού αυτού σύμπαντος.

 

Τρίτη 02/11/2021

Creed

OPEN-21:00

Αν τα πάσης φύσεως σίκουελ αποδεικνύονται συνήθως πληκτικές κόπιες και οι γερασμένοι σταρ φαντάσματα του εαυτού τους, εδώ, το Creed είναι η απόλυτη εξαίρεση στον κανόνα, επανασυστήνοντας μας τον μύθο του Ρόκι Μπαλμπόα. Στην ταινία του Ryan Coogler o Ρόκι έχει αναλάβει δράση εκτός τερέν αλλά εντός της μάχης ως προπονητής και μέντορας. Εδώ, ο σκηνοθέτης αποτίει έναν άξιο φόρο τιμής στην κληρονομία του Σταλόνε ως Ρόκι, πατώντας γερά στην παράδοση. Καταφέρνει ,όμως, να μην αναλωθεί σε απαρχαιωμένες κινηματογραφικές γλώσσες κι αισθητικές και μας χαρίζει μια αυτόνομη κι απόλυτα σύγχρονη ταινία.

 

creed texnes plus

Τετάρτη 03/11/2021

Το μονοπάτι του θανάτου

STAR-00:30

Η σύζυγος ενός εμπόρου ναρκωτικών δολοφονείται και ως υπεύθυνος ντετέκτιβ τοποθετείται ο κινηματογραφικά έμπειρος Λίαμ Νίσον. Κι αν ίσως η εικόνα του Νίσον στον ρόλο του «πολλά βαρύ» αστυνομικού είναι ένα από τα κινηματογραφικά κλισέ της τελευταίας εικοσαετίας, εδώ, ο Σκοτ Φρανκ μας χαρίζει μία από τις καλύτερες εκδοχές του περιβόητου κλισέ πατώντας σε ένα γερό σενάριο που μπορεί να καταφέρει να σας κρατήσει ξάγρυπνους και (ίσως) να αναθερμάνει την σχέση σας με τον αιωνίως σκληρό Λίαμ Νίσον.

 

Πέμπτη 04/11/2021

Μην το πεις σε κανέναν

ΕΡΤ2-22:00

Ένας γιατρός προσπαθεί να εξιχνιάσει τον φόνο της γυναίκας του και το mainstream γαλλικό σινεμά βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή των τελευταίων πολλών ετών. Ο Guillaume Canet σκηνοθετεί, βασισμένος σε μυθιστόρημα του Harlan Coben, και ο Francois Cluzet πρωταγωνιστεί σε ένα θρίλερ που θα σας χαρίσει 120 λεπτά απανωτών ανατροπών. Και που θα σας κάνει να αναζητάτε αγωνιωδώς γαλλικές ταινίες αποζητώντας αυτό το κάτι που κάνει την γαλλική προφορά να συνδυάζεται ιδανικά -πέρα από ταρτάρ και κόκκινα κρασιά- με αγωνιώδεις ατμόσφαιρες. Κι αν αυτό το κάτι αποτέλεσε, τελικά, μυστικό κι απολωλός συστατικό απολαύστε τις δύο μοναδικές του ώρες.

min to pis se kanena texnes plus

 

Παρασκευή 05/11/2021

Το τελευταίο σημείωμα

ΑLPHA-01:00

Ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης εκτελούσε χρέη διερμηνέα για τον Γερμανό διοικητή του στρατοπέδου του Χαϊδαρίου και η ζωή και τραγική του κατάληξη αποτέλεσε την έμπνευση για ένα στιβαρό δράμα από τον Παντελή Βούλγαρη. Ο Βούλγαρης, εδώ, πιστός στις πολιτικές καταβολές του σινεμά και της προσωπικότητας του χρωματίζει κινηματογραφικά μία από τις μελανές σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Κι αν η ταινία του ποντάρει συχνά στην ευκολία της εκβιαστικής συγκίνησης, οι σκληρές ιστορίες των εθνικών παρελθόντων είναι για να αναδεικνύονται και να αντιμετωπίζονται με θάρρος και τόλμη από τους πάσης φύσεως καλλιτέχνες. Και ο Βούλγαρης αποδεικνύεται, στο «Τελευταίο Σημείωμα» άξιος της κοινωνικής αλλά και της καλλιτεχνικής τόλμης που ανέκαθεν τον διατηρούσε στις κινηματογραφικές επάλξεις.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία